Nadia en Robin wonen met drie kinderen in een tiny house: ‘We hebben alles wat we nodig hebben’

tiny house van Robin en Nadia

Hoe groter je huis (lees: hoe meer ruimte je hebt), hoe meer spullen je verzamelt. Herkenbaar? Maar veel van die spullen heb je helemaal niet nodig. Nadia en Robin Eikhoudt kunnen erover meepraten. Ze wonen sinds ruim een week, met hun drie jonge kinderen, in een tiny house op het Brouwerijterrein. Ze komen uit een gewoon huis en hebben de meeste spulletjes weggedaan. Maar ze zijn gelukkig. “We hebben alles wat we nodig hebben.”

We mogen een kijkje nemen in hun tiny house en die uitnodiging nemen we maar wat graag aan. Want hoe is dat, om met een heel gezin in een klein huisje dat grotendeels is gemaakt van gerecycled materiaal te wonen? “Heerlijk!”, vat Nadia kort samen. Haar man Robin en de kinderen Juda (6), Janoa (4) en Jedidja (2) wonen er nu iets meer dan een week, Nadia al wat langer. En dat heeft een reden: Nadia is degene die het tiny house helemaal zelf bouwt! Het keukenblok, de kastjes, de trappen en alles wat je aantreft in het tiny house; ze heeft het zelf in elkaar getimmerd. Handige Nadia heeft sinds 2010 haar eigen klusbedrijfje, Klusvrouw Hengelo.

Teveel ruimte

Even terug in de tijd. Nadia en Robin zijn 5 jaar geleden vanuit Den Haag naar het Achterhoekse Ulft verhuisd. Ze woonden, toen nog met één kind, gehuurd in een eengezinswoning. “Maar we kwamen erachter dat we helemaal niet zo’n groot huis nodig hadden. We hadden teveel ruimte. Het wordt je aangepraat dat je zoveel ruimte nodig hebt, maar dat is niet zo.”

Steeds vaker kregen ze het idee om kleiner te gaan wonen. Een tiny house sprak steeds meer tot de verbeelding. Robin heeft na een ongeluk blijvend letsel opgelopen en is afgekeurd. Ze hebben het financieel dus niet breed. Maar dankzij een erfenis hebben ze hun droom toch waar kunnen maken. Ze hebben heel wat YouTube-filmpjes van tiny houses bekeken. Wat moest er wel in hun mini-huis en wat is er juist niet handig. Daar is een ontwerp uit gekomen, dat Nadia zelf op papier heeft gezet.

Oude balenwagen

Het onderstel van hun woning is een oude balenwagen van 6,5 meter lang. Nadia heeft boven de vier wielen plateaus gebouwd waardoor het huis nu bijna 10 meter lang is.  Ze zijn nog maar net verhuisd en nog niet alles is klaar. Maar dat ze voldoende ruimte hebben, dat staat vast. Alles wat je nodig hebt in een huis, dat vind je er of gaat er nog komen: een keukentje, een vaste eettafel, een opbergkast en de drie kinderen hebben ieder een eigen slaapkamertje met kastje om spulletjes op te bergen. En hoe leuk: rechts in het huisje leidt het trapje naar boven naar een speelzolder!

Tekst gaat verder onder de foto’s

Nadia is nog bezig met het badkamertje met ecotoilet, ze gaat de muren nog aftimmeren met pallethout en de veranda is nog zo’n project voor de komende weken. En wat prioriteit heeft: de zonnepanelen moeten nog op het dak. “We zijn niet aangesloten op elektra, we gaan draaien op stroom van de zonnepanelen.” Om water te sparen, gebruiken ze het badwater van de kinderen om te wassen. Met de snelwasser kan ze in 23 minuten een wasje draaien.

Los van wat er nog moet gebeuren zien we dat hun tiny house functioneel is ingedeeld en alle ruimte optimaal wordt benut. Er is tegen de zijwand zelfs nog plek voor een loungebankje! “We lopen nu nog wel tegen dingen aan omdat niet alles klaar is, maar we hebben echt alles wat we nodig hebben”, zegt Nadia. Nog iets meer dan een maand, schat ze, en dan is hun tiny house wel klaar.

Spulletjes waar je blij van wordt

Hoeveel spulletjes ze niet mee konden nemen uit hun vorige huis? Heel veel, horen we. Nadia schat dat ze tweederde van de spulletjes hebben weggedaan. Maar of ze daar iets van mist? “Nee! Je zoekt de spullen uit die je wilt houden en van die dingen word je blij. De rest is ballast”, zegt ze.

Ze horen best vaak van andere mensen dat ze écht niet zo klein zouden willen wonen. “Maar wij zijn blij dat we deze keuze hebben gemaakt. Het is een heerlijke plek om te wonen”, zeggen Nadia en Robin.

Meer over wonen in Hengelo:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken in het huis uit 1924 van Annelot en Freek: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’”

Binnenkijken in het huis uit 1924 van Annelot en Freek: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’

Ga naar “Binnenkijken in de aardgasvrije woning van Jennifer: ‘Eind december voor het eerst de verwarming aangezet’”

Binnenkijken in de aardgasvrije woning van Jennifer: ‘Eind december voor het eerst de verwarming aangezet’

Aangeboden door Natuur & Milieu

Ga naar “Binnenkijken bij Miranda: ‘Het huis past bij mijn karakter, het is echt mijn plekje’”

Binnenkijken bij Miranda: ‘Het huis past bij mijn karakter, het is echt mijn plekje’

In onze gids

Ga naar “Bistro Kees”

Bistro Kees

 • Molenstraat 8
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Ga naar “Paviljoen de Ontmoeting”

Paviljoen de Ontmoeting

 • Prins Bernhardplantsoen 1
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Paviljoen de Ontmoeting

Nu gesloten

Ga naar “Buitenplaats De Houtmaat”

Buitenplaats De Houtmaat

 • Houtmaatweg 9
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
buitenplaats houtmaat

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 49,95 voor € 24,98”

Satisfyer van € 49,95 voor € 24,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “AH Ongebrande noten met Nutri-Score A en B 2e halve prijs, vanaf € 2,23”

AH Ongebrande noten met Nutri-Score A en B 2e halve prijs, vanaf € 2,23

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “Oversized hoodiedeken € 14,99”

Oversized hoodiedeken € 14,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “Lits-jumeaux dekbedovertrek € 16,99”

Lits-jumeaux dekbedovertrek € 16,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “alle dames sportkleding en sportbeha’s 1+1 gratis € 10,00”

alle dames sportkleding en sportbeha’s 1+1 gratis € 10,00

 • HEMA
 • Geldig t/m 30 januari 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker Zuivelhoeve”

Verkoopmedewerker Zuivelhoeve

 • Roerink Food Family
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Leerkracht IKC ’t Eimink”

Leerkracht IKC ’t Eimink

 • Onderwijsbureau Twente
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Sales & Event Medewerker”

Sales & Event Medewerker

 • Motel Hengelo
 • Fulltime/Parttime