Binnenkijken in het nieuwbouwhuis van Shannon en haar vriend: ‘We hebben 40 planten en 8 huisdieren’

Foto: Shannon Buitenhuis

De verhuisdozen zijn nog niet lang geleden uitgepakt door Shannon Buitenhuis (26) en haar vriend. Sinds een maand wonen ze in hun nieuwbouwwoning in Veldwijk-Zuid. Ze wonen er met veertig planten en acht huisdieren. “We hebben twee katten, een hagedis, twee Gekko’s én drie slangen.”

“Het huis bevalt echt harstikke goed, het is hier heel prettig wonen”, vertelt Shannon. “We komen uit een appartement uit de jaren zestig en wonen nu in deze gloednieuwe woning. Het is een upgrade. We hebben er geluk mee gehad.”

Van flat naar nieuwbouwhuis

In de zomer van 2020 keken Shannon en haar vriend voor het eerst voorzichtig rond op de huizenmarkt. “In september dat jaar kregen we een brief van de woningbouw dat ze bezig waren met nieuwbouw in de buurt, met daarbij de vraag of wij interesse hadden. In eerste instantie zouden wij te hoog staan op de lijst en geen kans maken. Totdat wij in mei een mailtje kregen of we nog interesse hadden.”

De flat werd daarop snel ingeruild voor een nieuwbouwhuis aan de overkant. “We mochten de volgende dag al kijken, het was eigenlijk een beetje een gelukje. We dachten: we kunnen dit niet afslaan, dit is zo’n mooie kans. Terwijl we eigenlijk niet gedacht hadden dat we zo snel zouden verhuizen.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Shannon Buitenhuis

Liefde op eerste gezicht

Na de eerste bezichtiging waren ze meteen verkocht. “Het was liefde op het eerste gezicht. Mijn vriend is heel technisch en hij vond het leuk dat dit huis zo modern is. Het is volledig elektrisch en met vloerverwarming. Het huis is goed geïsoleerd en heeft een mooie tuin op het zuiden, waar je uitkijkt op veel groen. Daarnaast is ook de buurt heel leuk.”

Handen uit de mouwen

Alle spullen werden ingepakt en verhuisd naar de overkant. Ook werd het gereedschap en de verfkwasten tevoorschijn gehaald, het klussen kon beginnen. Klusbedrijven zijn er niet ingeschakeld, want Shannon en haar vriend staken zelf de handen uit de mouwen.

Lees verder onder de foto >

Foto: Shannon Buitenhuis

Veel zelf geklust

“We kregen het huis helemaal leeg opgeleverd. Er zat wel een keukenblok, badkamer en wc in. Wij hebben vooral geschilderd. Ook hebben we de vloeren zelf gelegd. We zijn bijna twee weken bezig geweest, elke dag van 09.00 tot 21.00 uur.”

“We hebben veel hulp gehad van vrienden en familie. Het is leuk om het steeds meer af te zien worden. Als je het zelf allemaal doet, voelt het snel heel erg eigen. We vonden het erg leuk om te doen, ondanks dat we helemaal kapot waren naderhand.”

Industrieel en modern

Het huis kon helemaal worden ingericht naar eigen smaak. “We hebben nog wel wat nieuwe items op het verlanglijstje, die beter passen bij de stijl die wij graag willen. Het gaat richting industrieel, gemixt met modern. Veel hout, metaal en zwarte accenten. Een beetje een stoere inrichting. We hebben besloten de muren wit te laten, omdat dan de donkere meubels mooier uitkomen en het niet zo donker wordt.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Shannon Buitenhuis

Veertig planten

Hun huis is niet compleet zonder planten. “Mijn moeder, oma en tante hebben allemaal veel planten in huis. Het begon bij mij toen ik meer met mijn reptielen bezig ging. Zij hebben een bioactief terrarium, dat houdt in dat ze een glazen terrarium hebben met echte planten en insecten. Het is een mini-ecosysteem. Toen ik daar meer over ging lezen is de interesse voor planten bij mij ontstaan.”

Inmiddels staat de teller op veertig planten. Als het aan Shannon ligt blijft het daar niet bij. “Ik ben erg fan van twee groepen planten. Dat zijn de Alocasia en de Philondendron. Mooie planten die dat tropische gevoel geven.” Op haar verlanglijstje staat nog zeker één mooie plant. “Ik denk dat het een Alocasia Maharani is, die vind ik heel erg mooi en heb ik nog niet.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Shannon Buitenhuis

Favoriete plekjes

Na een maand heeft Shannon al fijne plekken ontdekt in hun huis. “Ik vind de woonkamer erg gezellig en knus. De woonkamer zelf is wat kleiner dan in ons vorige huis, maar dat komt doordat we nu in dezelfde ruimte ook een open keuken hebben. Ik vind dat eigenlijk wel prettig, want het geeft een warm gevoel. Daar zit ik graag een boek te lezen.”

“De reptielen hebben hier een eigen kamer, daar zit ik ook graag. Dan kijk ik naar ze of ik lees daar ook wel eens een boek. Het is nog niet helemaal af, maar het is toch al wel een leuk plekje.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Shannon Buitenhuis

Opvallend item

Een eyecatcher in de woonkamer is een oud dressoir. “Mensen die voor eerst hier komen zien als eerste het tweedehands dressoir, daar staat ook een van de reptielen bovenop. We hebben daarnaast ook een leuke kast met industriële look, hier staan een heleboel planten in. Deze valt ook zeker op als je binnenkomt. Dat zijn ook mijn favorieten, ik ben heel blij met hoe dat hier staat.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Shannon Buitenhuis

Wensen

Shannon en haar vriend zijn enorm blij met dit nieuwe huis, maar toch staat er nog wat op het wensenlijstje. “We willen eigenlijk het liefst een nieuw bankstel, met wellicht een fauteuil die erbij past. Misschien ook een iets kleinere eettafel en stoelen. Het is leuk als er steeds weer iets nieuws bij komt.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Shannon Buitenhuis

Thuis

Na een maand voelt het huis al helemaal als thuis. “Het voelt ook erg als thuis als ik aan de achterkant door het raam kijk en ik alleen maar groen zie. Ik ben opgegroeid bij een bos, dat vind ik altijd heel erg prettig. De komende jaren gaan wij hier niet weg, dat is in elk geval niet de planning.” Is dit ook hun droomhuis? “Het is zeker wel mijn droomhuis. Het was ook een emotioneel moment toen we hoorden dat we dit huis kregen, het voelde echt als een cadeautje.”

Meer over wonen in Hengelo:

Dit wil je winnen!

Met onze winactie maak je nu kans op een Podium Cadeaukaart

Avondje uit? Win een cadeaubon voor een voorstelling of concert naar keuze

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken in het volle huis van Laila: ‘Je vindt zoveel schatten in de kringloopwinkels’”

Binnenkijken in het volle huis van Laila: ‘Je vindt zoveel schatten in de kringloopwinkels’

Ga naar “Marcel en Elise maakten een tiny house: ‘We zochten een kookplaat en eindigden met dit huisje’”

Marcel en Elise maakten een tiny house: ‘We zochten een kookplaat en eindigden met dit huisje’

Ga naar “Binnenkijken bij Anouk en haar vriend: ‘Binnen twee dagen waren we verhuisd’”

Binnenkijken bij Anouk en haar vriend: ‘Binnen twee dagen waren we verhuisd’

In onze gids

Ga naar “Bistro Kees”

Bistro Kees

 • Molenstraat 8
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Ga naar “Paviljoen de Ontmoeting”

Paviljoen de Ontmoeting

 • Prins Bernhardplantsoen 1
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Paviljoen de Ontmoeting

Nu gesloten

Ga naar “Buitenplaats De Houtmaat”

Buitenplaats De Houtmaat

 • Houtmaatweg 9
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
buitenplaats houtmaat

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Bestway Opblaasbare Slaapbank Multi Max Ii € 29,99”

Bestway Opblaasbare Slaapbank Multi Max Ii € 29,99

 • Big Bazar
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Draaibare indoor camera € 19,95”

Draaibare indoor camera € 19,95

 • Action
 • Geldig t/m 30 november 2021
Ga naar “Roseland party-speaker € 88,88”

Roseland party-speaker € 88,88

 • Action
 • Geldig t/m 30 november 2021
Ga naar “Marble Stone pannenset € 19,95”

Marble Stone pannenset € 19,95

 • Action
 • Geldig t/m 30 november 2021
Ga naar “Vinyl handschoenen € 3,99”

Vinyl handschoenen € 3,99

 • Action
 • Geldig t/m 30 november 2021

Vacatures

Ga naar “Medewerker Restaurant”

Medewerker Restaurant

 • Makro Nederland
 • Parttime
Ga naar “Sterilisatieassistent”

Sterilisatieassistent

 • Dental Clinics Nederland
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Orthodontie Assistent”

Orthodontie Assistent

 • Orthocenter Hengelo
 • Parttime
Ga naar “Grootboekmedewerker”

Grootboekmedewerker

 • Walters People
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Caissière”

Caissière

 • Albert Heijn
 • Parttime