Binnenkijken bij Sylvia: ‘We hebben dit huis binnen drie kwartier gekocht’

Foto: Sylvia Dikken

In het jaar 1998 was er net zo’n run op huizen als nu. Toch lukte het Sylvia Dikken (55) en haar man om een huis te vinden in Hengelo dat aan hun wensen voldeed. Het was een snelle beslissing, maar ze hebben er geen seconde spijt van gehad.

“Als je binnenkomt moet het huis een lekkere sfeer hebben”, zegt Sylvia. “Het moet passen als een jas. De bewoners maken het een thuis. Een huis is maar vier muren en een dak, uiteindelijk maak je het een thuis met de mensen van wie je houdt en met je eigen spulletjes. Het gevoel moet goed zijn en dat is het hier.”

Huis te koop

Het is alweer 23 jaar geleden dat Sylvia en haar man het huis tegenkwamen. “We woonden in een flat, maar wilden wat anders. Je gaat aan gezinsuitbreiding denken, dus gingen we op zoek naar een ander huis. Vlak in de buurt, waar ik ook ben opgegroeid, stond deze eengezinswoning. Toen stonden ze allemaal nog te huur en dat wilden wij niet. Totdat mijn moeder een berichtje stuurde: er staat er eentje te koop.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Sylvia Dikken

Verkocht binnen een uur

Ze woonden in een nieuwbouwwijk, waar ze twee jaar met niet zo veel plezier hebben gewoond. Dit huis kwam op de markt en er werd gelijk actie ondernomen. “Ik ben hier met mijn moeder gaan kijken. Het huis stond leeg en zag er niet uit. De tuin was een oerwoud.”

Toch maakte Sylvia een afspraak met de makelaar. “In die tijd moest je ook heel snel beslissen. Ik heb in mijn lunchpauze een afspraak gemaakt om het huis met mijn man samen te gaan bezichtigen en toen hebben we in drie kwartier een huis gekocht”, vertelt ze lachend.

‘Nu beslissen’

Het was een spannende drie kwartier, maar ze hebben er geen seconde spijt van gehad. “De makelaar zei: “ik trek mij heel even terug en jullie moeten nu gaan beslissen, want ik heb vanmiddag nog zes kijkers en dan is het geheid weg”. Toen hebben we met z’n tweetjes in een hoekje van de kamer besloten om het te doen. Ik kwam terug op mijn werk en zei tegen mijn collega’s: je raadt nooit wat ik net gekocht heb…”

Lees verder onder de foto >

Foto: Sylvia Dikken

Klussen maar

Het klussen kon beginnen. “In eerste instantie hebben we alles moeten schilderen, want er was een klein binnenbrandje geweest. Daarnaast moest de oude vloerbedekking eruit. Er zat ook nog een hele oude badkamer in met een grote geiser, die hebben we eruit gesloopt. Ook hebben we de tuin gigantisch aangepakt, daar hebben we de eerste jaren alleen maar in lopen snoeien.”

Een Help mijn man is klusser-scenario was bij Sylvia totaal niet aan de orde. “We hebben wel doorgepakt. We hebben bijna alles zelf gedaan. Ik heb een handige man en toen destijds heeft mijn vader ook veel geklust. Mijn man en vader hebben enorm veel hier in dit huis zelf gedaan. Er zit echt liefde in het huis.”

Kookeiland

Enkele jaren later kreeg de keuken een make-over. “We hebben uitgebouwd en de keuken verplaatst. We hebben nu een hele lekkere ruime keuken met een kookeiland en met een grote eettafel waar je lekker aan kunt zitten.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Sylvia Dikken

Heerlijke veranda

De diepe tuin van 26 meter werd ook aangepakt. Er kwam buiten een tweede woonkamer bij. “Dat is goud waard. We hebben een fantastische veranda, helemaal ambachtelijk op maat gemaakt. Mijn man is zzp’er en heeft een eigen bedrijf, Het mooie buitenleven.”

Sylvia’s man heeft de veranda helemaal zelf gecreëerd. “Het is naar ons eigen idee gemaakt en gebouwd. Er zit een lekkere open haard in en een grote eettafel waar we vaak aan zitten. We zitten hier heel graag met vrienden of familie. Zelfs in de winter zitten we hier vaak, je kunt onder de veranda prima kerst vieren.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Sylvia Dikken

Unieke items

“Wij zijn fan van stoer, strak in de basis en gecombineerd met stoere landelijke meubelen. Wij zijn niet van de felle kleuren en hebben alles in neutrale kleuren en natuurtinten met een beetje groen grijs. Ik houd niet van die showroominrichtingen. Dat je alles in één keer ergens koopt, daar gruwel ik van. Wij mogen graag struinen naar unieke objecten en dat je toch iets anders in je kamer hebt, dan dat iedereen heeft. Ik probeer alles te combineren met unieke spullen, spullen met een verhaal. Heerlijk is dat.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Sylvia Dikken

Eyecatchers

Items met een verhaal, die zijn er zeker in de woning. “Aan de muur hebben wij een grote oude schoolplaat hangen met een Indonesisch tafereel. Mijn schoonfamilie komt uit Indonesië, mijn man is half Indonesisch. Ik vind het erg leuk dat het een oude unieke schoolplaat is. De kleuren die erin zitten zijn onze kleuren.”

Er is meer. “Mijn man heeft een oude theaterlamp gemaakt op een driepoot , deze hebben we ook ergens gevonden. Deze twee dingen heeft hij samen tot een stalen lamp gefabriceerd. Een uniek exemplaar, deze heeft niemand.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Sylvia Dikken

Eettafel en veranda

Wat zijn Sylvia haar favoriete plekjes? “De eettafel vind ik een lekker plekje om aan te zitten. Er zit ook een grote lichtkoepel boven, het is heerlijk licht en ruim. Uiteraard ook de veranda in de tuin, dat is zowel in de zomer als de winter een heerlijke plek.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Sylvia Dikken

Herfstige inspiratie

Sylvia is inmiddels een enorme interieurliefhebber geworden en is altijd op zoek naar inspiratie. Deze kan soms uit verrassende hoeken komen. “Wij hebben een grote buffetkast, het was een donkere teakhouten kast. Deze wilden wij graag lichter hebben, maar het is een rotkarwei om dat ding te schuren. We hebben toen besloten om hem te gaan schilderen.”

Ze zocht een speciale kleur voor de kast: “Ik wilde graag dat zacht groene tintje, wat in die schoolplaat zit, maar dan in krijtverf. Ik kon alleen nergens slagen, tot twee jaar geleden. We gingen de pompoentijd in en je had van die pompoenen in precies die kleur. Ik ben toen met de pompoen aar de verfwinkel gegaan en gezegd dat ik deze kleur nodig had. Die man moest heel erg lachen, maar het is toen wel gelukt.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Sylvia Dikken

Droomplek

Er staat nog wat klein onderhoud op de planning, maar na al die jaren zijn ze nog steeds blij met de koop die ze in drie kwartier sloten. “We hebben er een droomplekje van gemaakt. Het voelt heel goed. Het is niet ons droomhuis. Als we echt mochten kiezen zouden we heel graag naar een jarentwintig- of jarendertighuis willen met oude elementen erin. Het blijft leuk om te dromen. Voor nu zitten we hier heerlijk op onze plek.”

Meer over wonen in Hengelo:

Dit wil je winnen!

Met onze winactie maak je nu kans op een Podium Cadeaukaart

Avondje uit? Win een cadeaubon voor een voorstelling of concert naar keuze

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Rachel en haar vriend: ‘Het is een mix van industrieel en bohemian’”

Binnenkijken bij Rachel en haar vriend: ‘Het is een mix van industrieel en bohemian’

Ga naar “Binnenkijken in het nieuwbouwhuis van Shannon en haar vriend: ‘We hebben 40 planten en 8 huisdieren’”

Binnenkijken in het nieuwbouwhuis van Shannon en haar vriend: ‘We hebben 40 planten en 8 huisdieren’

Ga naar “Binnenkijken in het volle huis van Laila: ‘Je vindt zoveel schatten in de kringloopwinkels’”

Binnenkijken in het volle huis van Laila: ‘Je vindt zoveel schatten in de kringloopwinkels’

In onze gids

Ga naar “Bistro Kees”

Bistro Kees

 • Molenstraat 8
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Ga naar “Paviljoen de Ontmoeting”

Paviljoen de Ontmoeting

 • Prins Bernhardplantsoen 1
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Paviljoen de Ontmoeting

Nu gesloten

Ga naar “Buitenplaats De Houtmaat”

Buitenplaats De Houtmaat

 • Houtmaatweg 9
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
buitenplaats houtmaat

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Blond Amsterdam Happy servies van € 7,95 voor € 5,96”

Blond Amsterdam Happy servies van € 7,95 voor € 5,96

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Bestway Opblaasbare Slaapbank Multi Max Ii € 29,99”

Bestway Opblaasbare Slaapbank Multi Max Ii € 29,99

 • Big Bazar
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Soft-close toiletzitting € 14,99”

Soft-close toiletzitting € 14,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Luxe bedsprei € 34,99”

Luxe bedsprei € 34,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Keuze uit het hele assortiment L’Oréal Paris van € 9,39 voor € 7,04”

Keuze uit het hele assortiment L’Oréal Paris van € 9,39 voor € 7,04

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 december 2021

Vacatures

Ga naar “Orthodontie Assistent”

Orthodontie Assistent

 • Orthocenter Hengelo
 • Parttime
Ga naar “Grootboekmedewerker”

Grootboekmedewerker

 • Walters People
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Telefoniste / Gastdame”

Telefoniste / Gastdame

 • Volkswagen
 • Parttime
Ga naar “Gastvrouw”

Gastvrouw

 • Horecapersoneel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Creatieve Social Media en Online Marketeer”

Creatieve Social Media en Online Marketeer

 • Ultrasun International
 • Parttime