Binnenkijken bij Rachel en haar vriend: ‘Het is een mix van industrieel en bohemian’

Foto: Rachel Boereboom

Rachel Boereboom en haar vriend verruilden anderhalf jaar geleden Borne voor Hengelo. Rachel was hoogzwanger toen ze het koopcontract tekende. Ze wonen er nog steeds met veel plezier, nu met z’n drieën.  

“Het is geen groot huis, dus het is niet het huis waar we voor altijd kunnen blijven. Dat was ook niet de insteek toen we het kochten. Voor nu is het zeker prima. Het is een rustige, fijne buurt. Ik voel mij hier behoorlijk thuis”, vertelt Rachel.

Van Borne naar Hengelo

Rachel en haar vriend woonden in een huurhuis in Borne. Ze begonnen hun zoektocht voor een nieuw huis in Borne, maar eindigden in Hengelo. “Voor we dit huis kochten hebben we nog een aantal andere huizen bezichtigd in Hengelo en Borne. De koopprijzen in Borne zijn zó duur, we moesten wel weer naar Hengelo. Dit was het derde huis dat we bezichtigden. In eerste instantie wilden we deze woning niet kopen vanwege de geluidsoverlast door de industrie die hierachter zit. Maar eigenlijk hebben we er nu we hier wonen bijna geen last van. We hebben dit huis snel gevonden en de koop was ook snel rond.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Rachel Boereboom

Eerste bezichtiging

Rachel was niet meteen verliefd toen ze voor het eerst de Hengelose woning binnenliep. Toch tekenden ze wel het koopcontract en ze heeft zeker nog geen spijt gehad. “Ik had de eerste keer nog wat twijfels. Het zag er netjes uit en de vorige bewoners hebben aandacht besteed aan de woning. Alleen vond ik het vrij klein met het oog op de toekomst. Maar op het moment dat we gingen kopen was ik hoogzwanger, dus we moesten eigenlijk wel. Ik denk dat wanneer ik niet zwanger was geweest, we hier niet hadden gewoond. Achteraf heb ik er zeker geen spijt van.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Rachel Boereboom

Wensenlijstje

Het wensenlijstje van Rachel en haar vriend werd bijna helemaal afgevinkt met dit huis. “Ik wilde altijd een open haard in huis. Hier zat helaas geen echte in, maar deze neppe haard brengt veel sfeer. Ook keken we naar een grotere tuin, voornamelijk voor de hond. Daarnaast vonden wij het belangrijk dat we in een rustige straat wonen, gezien de kleine. Twee slaapkamers was een must, en nu hebben we er zelfs drie. We hebben gelet op de ruimte, de omgeving en de buurt. We hebben de meeste wensen kunnen afvinken van ons lijstje. Voor een starterswoning is dit prima.”

Droomhuis

“Mijn echte droomhuis ziet er wel iets anders uit. Dat is een huis met veel ruimte, waardoor ik de meubels op meerdere manieren kan samenstellen. Af en toe veranderen kan dus prima. Het heeft een trap in de woonkamer en de open haard in de woonkamer zorgt voor veel sfeer. En een woonkeuken met eiland. De dingen waar denk ik iedere vrouw wel van droomt.”

Twee weken klussen

Een grote verbouwing was bij het huis waar ze nu wonen niet nodig. Na twee weken klussen konden ze er voor het eerst slapen. “Op zich hoefden we niet heel veel aan dit huis te doen. Alles moest wel geschilderd worden en het toilet beneden moest vernieuwd worden. De badkamer was nog helemaal nieuw, dus daar hoefden we niks aan te doen.”

Zelf hebben ze hun handen uit de mouwen gestoken om er hun eigen plekje van te maken. “We hebben alleen iemand gehad die het toilet heeft gedaan, voor de rest hebben we alles zelf gedaan met behulp van familie. Er zit heel veel liefde in het huis en alles is heel voorspoedig verlopen.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Rachel Boereboom

Bohemian en industrieel

Rachel en haar vriend hebben het helemaal naar eigen smaak ingericht. “Ik ben best wisselvallig qua stijl, vandaag vind ik industrieel mooi en morgen is dat weer Bohemian. Beneden hebben wij meer een industriële inrichting, buiten gaat het meer richting Bohemian en boven is het ook een beetje die boho stijl. Het is een mix van deze twee stijlen.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Rachel Boereboom

Tweedehands pareltjes

In het huis zijn tweedehands pareltjes én nieuwe items te vinden. “Het is een mix van beiden. Soms vind ik bepaalde items heel erg mooi, maar vind ik het niet normaal hoeveel geld daarvoor gevraagd wordt. Dan ga ik even speuren en dan vind ik het ergens tweedehands, een beetje oppoetsen en dan is het klaar.”

“Ik heb bijvoorbeeld een spiegel van Marktplaats en een hele fijne stoel, ook heb ik een leuk bureautje van Marktplaats. Onze eettafel is tweedehands. Als ik er nu over nadenk hebben we best wat tweedehands. Als iets nog goed is, waarom zou je het dan weg doen?”

Lees verder onder de foto >

Foto: Rachel Boereboom

Lievelingsplekjes

Over favoriete plekken hoeft Rachel niet lang na te denken. “Voor nu is dat denk ik echt mijn stoel. Dat is echt mijn plekje en die staat op mijn kamer. Ik heb een kamer waar ik me soms even lekker terug kan trekken. Dat is echt een plek om heerlijk te relaxed. Ik ben daar heel blij mee, het was een goede koop.”

“De hoek in de bank is ook een favoriete plek. We hebben een grote grijze velvet hoekbank. Het is echt een leef-bank. Daarnaast ben ik ontzettend blij met onze slaapkamer.”

Fotowand in de hal

Maar ook de hal mag niet ontbreken. “Onze hal vind ik een hele fijne plek. Ik heb daar een fotowand en daar zit veel emotionele waarde. Er hangen allemaal foto’s van de mensen van wie wij houden. Het is heel fijn binnenkomen wanneer je al die gezichten ziet.”

Met de decembermaand voor de deur kan het best zijn dat er een nieuwe favoriete plek bij komt. “Onze bank staat bij de open haard. De kerstboom komt daar te staan. Dan wordt het ook heel fijn om daar te zitten.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Rachel Boereboom

Wensen

Rachel en haar vriend hebben nog een aantal wensen. “We willen graag de zolder aanpakken, zodat het meer wordt dan alleen een opslaghok. In de tuin willen we graag de schuur verkleinen en daar een overkapping plaatsen. Daarnaast willen we de kleinste kamer wat groter maken en het huis beter isoleren zou ook leuk zijn. Het komende jaar gaan we hier sowieso nog niet weg.”

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken in het huis uit 1924 van Annelot en Freek: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’”

Binnenkijken in het huis uit 1924 van Annelot en Freek: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’

Ga naar “Binnenkijken in de aardgasvrije woning van Jennifer: ‘Eind december voor het eerst de verwarming aangezet’”

Binnenkijken in de aardgasvrije woning van Jennifer: ‘Eind december voor het eerst de verwarming aangezet’

Aangeboden door Natuur & Milieu

Ga naar “Binnenkijken bij Miranda: ‘Het huis past bij mijn karakter, het is echt mijn plekje’”

Binnenkijken bij Miranda: ‘Het huis past bij mijn karakter, het is echt mijn plekje’

In onze gids

Ga naar “Bistro Kees”

Bistro Kees

 • Molenstraat 8
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Ga naar “Paviljoen de Ontmoeting”

Paviljoen de Ontmoeting

 • Prins Bernhardplantsoen 1
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Paviljoen de Ontmoeting

Nu gesloten

Ga naar “Buitenplaats De Houtmaat”

Buitenplaats De Houtmaat

 • Houtmaatweg 9
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
buitenplaats houtmaat

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 49,95 voor € 24,98”

Satisfyer van € 49,95 voor € 24,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “AH Ongebrande noten met Nutri-Score A en B 2e halve prijs, vanaf € 2,23”

AH Ongebrande noten met Nutri-Score A en B 2e halve prijs, vanaf € 2,23

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “Oversized hoodiedeken € 14,99”

Oversized hoodiedeken € 14,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “Lits-jumeaux dekbedovertrek € 16,99”

Lits-jumeaux dekbedovertrek € 16,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “alle dames sportkleding en sportbeha’s 1+1 gratis € 10,00”

alle dames sportkleding en sportbeha’s 1+1 gratis € 10,00

 • HEMA
 • Geldig t/m 30 januari 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker Zuivelhoeve”

Verkoopmedewerker Zuivelhoeve

 • Roerink Food Family
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Sales & Event Medewerker”

Sales & Event Medewerker

 • Motel Hengelo
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Versspecialist kaas in Hengelo”

Versspecialist kaas in Hengelo

 • FYGI
 • Fulltime/Parttime