Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Femke en Niels: ‘Blij met terras van 17 meter lang’

Door Majorie Nijbroek 13 mei 2019

Haar ouderlijk huis staat in Tuindorp. Een mooi oud huis. Dat wilde Femke Schaefer lange tijd ook, wonen in een huis uit bijvoorbeeld de jaren ’30. Maar wat zien we als we op de stoep staan bij het huis waar Femke woont met haar man Niels en zoontje Quinn? Ze woont in een nieuwbouwhuis!

Ja, soms lopen de dingen iets anders, zegt Femke. Lange tijd wist ze vrij zeker dat ze het allerliefst in een oud huis zou willen wonen. Nu ze alweer een paar jaar in een nieuwbouwhuis woont, komt ze daar toch op terug. Leuk hoor, die glas-in-lood ramen, maar een tochthuis is toch wat minder. Het praktische van nieuwbouw – vloerverwarming, kunststof kozijnen, lage stookkosten om enkele voorbeelden te noemen – is toch ook wel heel fijn.

Heel groot terras

Femke en Niels wonen met zoontje Quinn van bijna 8 maanden en de poezen Kees en Trippel aan de Kamperfoeliestraat, een rustige straat in Veldwijk. Ze huren de woning. Het huis is helemaal gelijkvloers, alle vertrekken zijn op de begane grond. Ze zijn de eerste bewoners en wonen er nu 7 jaar. De benedenwoningen van dit blok nieuwbouwhuizen hebben allemaal een groot terras, de woningen boven balkons. Voor Femke en Niels was de keuze niet moeilijk. Ze zijn graag buiten en hadden een duidelijke voorkeur voor een woning beneden. “We hebben een terras van 17 meter lang, over de hele lengte van de woning”, zegt Femke.

‘Die muur heeft alle kleuren van de regenboog al gehad’

Femke is van de inrichting en styling. Of ze vaak iets verandert? Femke lacht, want het antwoord is een overduidelijk ja. Je kunt wel zeggen heel vaak. Dat komt omdat ze erg van stylen houdt en vast ook omdat ze in een meubelzaak werkt en heel veel leuke dingen voorbij ziet komen. Dan krijg je vanzelf inspiratie. “Die muur”, wijst ze naar de woonkamer, “is 10 centimeter dikker geworden omdat ie alle kleuren van de regenboog al heeft gehad.” Nu is dat de kleur nude, maar dat kan volgende week zo maar een heel andere kleur zijn. Want ze is nu niet heel tevreden met de kleur die er nu op zit. “Het mag wel wat donkerder.”

Alles op een andere plek

Net zo makkelijk ze van kleur wisselt, geeft ze de bank, kasten en andere dingen die in het huis staan een andere plekje. De bank staat nu voor het raam, waardoor je met de rug naar de straat zit. Maar de bank heeft zo ongeveer overal al gestaan.  “Geheid dat de bank straks weer de andere kant opgaat en je weer naar buiten kunt kijken.”

Niels kijkt er al niet meer van op dat de muur zo ineens een mosterdgele kleur kan hebben als hij thuiskomt van zijn werk. Of dat Femke hun slaapkamer heeft omgetoverd tot kantoor en hun bed is verhuisd naar een andere (kleinere) kamer.  “Ik kan gewoon niet stilzitten”, zegt ze met een lach. Heeft ze iets in haar hoofd, dan wil ze het liever nog vandaag dan morgen veranderen.

Bank op Marktplaats

Laatst stond er een te gekke bank in de meubelzaak waar ze werkt. Die was verkeerd besteld en mocht voor een leuk prijsje verkocht worden. Femke was weg van de beige driezitter. “Toen heb ik onze bank op Marktplaats gezet. Zonder dat Niels het wist ja. En het is gelukt, ik heb hem verkocht en deze bank gekocht. Speelden we toch bijna quitte.”

Soms, zegt ze, is ze de hele dag met meubels aan het slepen, maar staat het aan het einde van de dag toch weer op dezelfde plek. “Dan vind ik het toch leuker hoe het was.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

 

Ze houdt van een bohemian woonstijl. “Ik heb wel eens een ander interieur geprobeerd, maar miste het bohemian stijltje. Ik hou van vakantie en dat associeer ik met deze stijl.”

Dressoir

Femke wordt er blij van als ze iets op de kop kan tikken dat ze tof vindt staan in het interieur. “Ik kan heel gelukkig worden van een kleine fröbel accessoire of van een winstpakkertje. Het hoeft niet duur te zijn.” Een dressoir dat ze gratis via Marktplaats kocht, heeft jarenlang in de woonkamer gestaan. Ze kreeg er veel reacties op. Wat een te gekke kast. “Maar op een gegeven moment was ik er klaar mee. Net als met de ronde tafel. Kast en tafel gingen tegelijk weg en daarvan heb ik deze tafel gekocht.”

Femke combineert haar baan in de meubelzaak met een HBO-opleiding Facility Management. Als ze haar studie heeft afgerond, wil ze die richting op, al zal ze de meubelzaak en de inspiratie die ze er weghaalt vast en zeker gaan missen!

adv.