Binnenkijken bij Elke in Tuindorp: ‘Eigenlijk is alles wel op de schop gegaan’

Foto: Elke Broenink

Elke Broenink (40) en haar vriend besloten een te koop-bord in de tuin te zetten van hun huis aan de Krabbenbosweg in Hengelo. Ze wilden vertrekken naar een buurt die hoog op het lijstje stond: Tuindorp. De twee kochten er een drie-onder-een kapwoning uit 1911. Wij mogen binnenkijken!

Elke en haar vriend woonden in een jarendertigwoning aan de Krabbenbosweg, slechts twee straten van Tuindorp vandaan. Maar mocht ze verhuizen, dan wist ze gelijk welke buurt bovenaan haar lijstje stond. “Tuindorp zat altijd al in mijn achterhoofd. Als we daar een woning kunnen kopen, dan doen we dat!”

Zoektocht door Tuindorp

Het oude huis van Elke en haar vriend was toe aan een make-over. Ze besloten niet te gaan investeren, maar op zoek te gaan naar wat nieuws. “We hebben in totaal drie huizen op Tuindorp bezichtigd. Via een kennis wist ik dat dit huis in de verkoop kwam. Ik heb contact gezocht met de makelaar en we konden kijken nog voordat het huis op Funda kwam.”

Elke besloot gelijk toe te slaan. “Er bleek dat er al een paar mensen waren geweest, dus toen hebben we gelijk doorgepakt en een deal gesloten. Ik ben heel blij dat het Tuindorp is geworden. Het bevalt echt super goed, vooral de buurt is top. Ik hoor ook altijd dat mensen die in Tuindorp gaan wonen, hier ook niet meer weg gaan.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Elke Broenink

Alles op de schop

Het huis was erg gedateerd. Toch zagen ze mogelijkheden, ze namen een aannemer aan en gingen ervoor. In vier maanden tijd is het huis van boven naar beneden volledig verbouwd. Elke: “Eigenlijk is alles op de schop gegaan. Boven op zolder hebben we een nieuwe vloer gelegd, want daar kon je eigenlijk niet echt lopen. Daarnaast hebben we het dak volledig geïsoleerd en is er een dakkapel opgekomen.”

Toen konden ze de verdieping eronder aanpakken. “Boven hebben we een dikke vloer kunnen leggen, zodat de vloeren aardig recht zijn geworden. Daarnaast was er boven geen badkamer, er was alleen een inloopdouche en de wastafel stond op de overloop. We hebben hier een nieuwe badkamer gemaakt, met vloerverwarming.”

Daar bleef het niet bij. “Beneden is de vloer eruit gegaan en is er een nieuwe ingekomen. Er zijn wat muurtjes ingestort, want er zaten scheuren in. Deze hebben we weer helemaal opnieuw opgebouwd. Ook is alle elektriciteit vernieuwd. Het enige wat is gebleven is de ketel, want deze deed het nog prima.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Elke Broenink

Verbouwen in lockdown

De verbouwing was een flinke kluif en daar bovenop kwam nog dat de verbouwing middenin coronatijd viel. Voor Elke had dit zowel voor- als nadelen. “We hadden soms onderdelen van de bouwmarkt nodig, maar waren dan dicht. We kwamen bijvoorbeeld wel eens wat tape te kort tijdens het schilderen. Je kon niet altijd gelijk door wanneer je dit zou willen, het was meer plannen.”

Een voordeel? Geen uitjes of feestjes, meer tijd om te klussen, al moesten ze wel de klok goed in de gaten houden. “Mijn vriend en ik hebben aardig wat vrije uren besteed aan klussen. Daarnaast hebben ook mijn ouders, zussen en vrienden van ons heel veel geholpen. Iedereen had wat meer tijd om ons te helpen met de verbouwing. Je had natuurlijk wel die avondklok. Dan moest je tijdens het klussen ook echt de tijd in de gaten houden om te stoppen.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Elke Broenink

Een Elke-huis

Na vier maanden was het dan zover en kon er op 2 januari worden geslapen in het totaal verbouwde huis. Hoe omschrijft Elke haar woning? “We hebben heel veel kleur in huis, printjes ben ik ook fan van. Bijna elke kamer heeft wel een leuke print aan de muur, hier probeer ik dan kleuren bij te zoeken. We hebben een beetje herfstkleuren, roestkleuren en okertinten. Het is een mix van nieuw en vintage. Iedereen die hier komt zegt: het is echt een Elke-huis, het is net iets anders dan anders. Daar hou ik van!”

Lees verder onder de foto >

Foto: Elke Broenink

Favoriete items

Inmiddels heeft Elke veel favoriete items, zowel oud als nieuw. “Een van mijn favoriete vintage items is ons Perzisch vloerkleed, deze heb ik voor een prikkie op Marktplaats gekocht en er zitten precies de goede warme kleuren in die ik in ons huis gebruikt heb. Hij zag er nog uit als nieuw toen we hem ophaalden.”

Nog een oud item is de deurbel. “Zo’n ouderwetse trekbel. Deze wilde ik heel graag behouden in het huis. Het heeft mijn vriend een flink aantal uurtjes gekost om hem weer intact te maken in de oude staat, maar hij past perfect bij het huis en doet het weer top!”

Zet daar nieuwe items tegenover en de mix van vintage en nieuw is compleet. “Een paar weken geleden hebben we een velvet bank gekocht in een roestbruine kleur, deze past heel mooi in de kamer. Daarnaast hebben we twee jaar geleden een fotoshoot gedaan. We hebben een van die foto’s groot op plexiglas laten drukken en die hangt in de hal. Het maakt de entree persoonlijk. Op de overloop hangen wandcirkels met meerdere foto’s van deze shoot, zodat je boven dezelfde sfeer krijgt als beneden. Daar ben ik heel blij mee. Ook kan het behang in de eetkamer niet ontbreken. Deze heeft een hexagoon met bloemenprint.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Elke Broenink

Lekkere plekjes

De woning heeft genoeg plekken waar Elke graag zit. Van de keuken met een klein barretje, waar haar dochter graag zit als Elke kookt, tot de eetkamer vanwaar ze de gehele tuin kan overzien. De hangstoel is ook favoriet. “We hebben een stukje overkapping bij het keukenraam waar we een heerlijke hangstoel opgehangen hebben. In de ochtend komt daar de zon net onder spieken, dus een heerlijk relaxplekje om met een kop koffie de dag te beginnen.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Elke Broenink

Helemaal op hun plek in Tuindorp

Elke is enorm blij met hun huis in de droombuurt Tuindorp. “Het is een hele goede keuze geweest, ik stap nog elke dag met een glimlach over de drempel. De komende vijf jaar gaan we hier zeker niet weg, we zitten hier super op onze plek.”

Meer over wonen in Hengelo:

Dit wil je winnen!

Met onze winactie maak je nu kans op een Podium Cadeaukaart

Avondje uit? Win een cadeaubon voor een voorstelling of concert naar keuze

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken in het verbouwde huis van Pristella: ‘Een grote klus, maar het viel mij niet tegen’”

Binnenkijken in het verbouwde huis van Pristella: ‘Een grote klus, maar het viel mij niet tegen’

Ga naar “Binnenkijken bij Rachel en haar vriend: ‘Het is een mix van industrieel en bohemian’”

Binnenkijken bij Rachel en haar vriend: ‘Het is een mix van industrieel en bohemian’

Ga naar “Binnenkijken in het nieuwbouwhuis van Shannon en haar vriend: ‘We hebben 40 planten en 8 huisdieren’”

Binnenkijken in het nieuwbouwhuis van Shannon en haar vriend: ‘We hebben 40 planten en 8 huisdieren’

In onze gids

Ga naar “Bistro Kees”

Bistro Kees

 • Molenstraat 8
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Ga naar “Paviljoen de Ontmoeting”

Paviljoen de Ontmoeting

 • Prins Bernhardplantsoen 1
 • Restaurants en horeca
 • 10:00 - 18:00
Paviljoen de Ontmoeting

Nu geopend

Ga naar “Buitenplaats De Houtmaat”

Buitenplaats De Houtmaat

 • Houtmaatweg 9
 • Restaurants en horeca
 • 09:00 - 18:00
buitenplaats houtmaat

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Tefal pannenseries Family Day en Performance 20% korting”

Tefal pannenseries Family Day en Performance 20% korting

 • Blokker
 • Geldig t/m 12 december 2021
Ga naar “Keuze uit het hele assortiment L’Oréal Paris van € 9,39 voor € 7,04”

Keuze uit het hele assortiment L’Oréal Paris van € 9,39 voor € 7,04

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 december 2021
Ga naar “Alle AH Gesneden verspakketten van € 5,99 voor € 4,99”

Alle AH Gesneden verspakketten van € 5,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 december 2021
Ga naar “Glazen snoeppot Keuze uit vier varianten van mooi geslepen glas. Hoogte: ca. 8.8-10.5-14.5 cm. € 4,99”

Glazen snoeppot Keuze uit vier varianten van mooi geslepen glas. Hoogte: ca. 8.8-10.5-14.5 cm. € 4,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 12 december 2021
Ga naar “Alle Kellogg’s ontbijtgranen van € 7,98 voor € 4,50”

Alle Kellogg’s ontbijtgranen van € 7,98 voor € 4,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 december 2021

Vacatures

Ga naar “Grootboekmedewerker”

Grootboekmedewerker

 • Walters People
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Leerling Orthodontie Assistent (e) 3”

Leerling Orthodontie Assistent (e) 3

 • Orthocenter Hengelo
 • Parttime
Ga naar “Allround Medewerker”

Allround Medewerker

 • Rouwservice Nederland
 • Parttime
Ga naar “Creatieve Social Media en Online Marketeer”

Creatieve Social Media en Online Marketeer

 • Ultrasun International
 • Parttime
Ga naar “Telefoniste / Gastdame”

Telefoniste / Gastdame

 • Volkswagen
 • Parttime