Binnenkijken bij Anne in het centrum van Hengelo: ‘Vanaf onze zolder zien we de kerktoren’

Foto: Anne Tuinte

Na een zoektocht in de huidige woningcrisis, vond Anne Tuinte (37) toch het huis dat voldeed aan haar wensen. Op 10 januari kocht ze haar nieuwe woning midden in het centrum van Hengelo. Samen met haar kinderen woont ze er al enkele maanden met enorm veel plezier. Wij mochten even binnenkijken.

“Het bevalt echt enorm goed hier, ik zit helemaal op m’n plek. Ik ben een stadsmens, maar van oorsprong geen Hengelose. Maar hoe kun je beter in Hengelo wonen, dan midden in de stad. Het was eerst even wennen, maar inmiddels bevalt het hartstikke goed! Als je hier dan wakker wordt kun je vanaf de zolder de kerktoren en stadhuistoren zien, dat is echt fantastisch”, vertelt Anne.

Woningcrisis

Midden in de woningcrisis ging ook Anne op zoek naar een nieuwe woning, met succes! “Het zoekproces was vrij heftig, omdat ik midden in alle ellende van de woningmarkt zat. Maar ik zag dit huis voorbijkomen op Facebook. Ik heb toen contact opgenomen met degene die het bericht had gedeeld en gevraagd of degene mij in contact kon brengen met de bewoners. Ik heb de bewoners toen gelijk gebeld en vertelde dat ik graag zou willen komen kijken en een bod wilde doen, voordat het huis op Funda stond. Toen het huis net op Funda stond ben ik gaan kijken, ik heb meteen zodanig overboden dat ze akkoord zijn gegaan.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Foto: Anne Tuinte

Woning met potentie

Maar het was niet gelijk liefde op het eerste gezicht. “Ik had al veel woningen bekeken en over het algemeen werd ik overboden of was het al weg voordat ik überhaupt een bezichtiging kon doen. Ik wilde graag rondom het centrum wonen en toen ik hier kwam dacht ik; dit heeft potentie om te worden wat ik ervan wil maken. Het was geen grote liefde, maar het had precies wat ik nodig had.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Foto: Anne Tuinte

De verbouwing

Het koopcontract werd ondertekent en Anne kreeg de sleutel van haar nieuwe Hengelose woning. Het klussen kon beginnen. “Het eerste wat ik heb gedaan toen ik hierbinnen kwam was de muur eruit slaan. De vorige bewoners hadden namelijk van twee slaapkamers drie gemaakt, daardoor kon er niet goed een tweepersoonsbed in staan. Er zit ook een mooie zolder in, maar die werd gebruikt als bergzolder, dus daar heb ik een dakkapel op laten zetten.”

Maar dat was lang nog niet alles. “Ik heb daarnaast het hele huis laten stukken en heb mooie zwarte stalen deuren erin laten zetten. Er zat een houten vloer in, maar deze was niet helemaal goed meer. Ik heb er nu een vissengraat pvc-vloer in gelegd. Daarnaast heb ik alles geschilderd en de kozijnen zwart gemaakt. De badkamer heb ik ook helemaal hip gemaakt met grote wit marmeren tegels en een zwarte douchewand.”

Een interieurstyliste hielp haar met de finishing touch. “De muren hebben nu allemaal een beetje een steenkleur, in het licht zijn ze soms beige en soms meer groen. Voor mijn slaapkamer ben ik gegaan voor een hotel chique stijl. Daar heb ik een inloopkast voor mezelf gemaakt en ik heb een hoekje gecreëerd waar mijn bureau staat, omdat ik thuis werk. De interieurstyliste heeft mij goed geholpen vooral qua kleuren in huis, want ik was waarschijnlijk voor veel wit gegaan op de muren. Nu is er geen enkele witte muur in ons huis te vinden.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Foto: Anne Tuinte

To-do lijst

Er staat nog één ding op haar To-do lijst, de keuken. “Deze is besteld, maar moet nog binnen komen. De keuken wordt een grote U-vormige keuken, met een mooie wijnkoeler erin. Na de keuken is het eigenlijk wel zo goed als klaar, want ik heb precies gedaan wat ik graag wilde.”

Fijne plekken

Inmiddels heeft Anne al wat favoriete plekken in haar huis gecreëerd. “Ik vind de eettafel heel fijn, ik heb een ronde eettafel gekocht. Als je aan een ronde tafel zit, is het eigenlijk automatisch al gezellig. Deze staat ook midden in de kamer en behoort zeker tot mijn favorieten. Daarnaast heeft mijn dochter de zolderkamer en vanuit daar heb je een mooi overzicht over de stad, dus dat is ook een favoriete plek van mij.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Foto: Anne Tuinte

Favoriete items

Maar naast favoriete plekken, zijn er ook zeker favoriete items te vinden in haar nieuwe huis. “Net voordat ik hier kwam wonen heb ik een grote matzwarte kast gekocht, dit is wel een eyecatcher van de woonkamer geworden. Ik heb daarnaast een witte piano in de woonkamer staan, deze heeft ook een prominent plekje. Wat ook bijzonder is aan de woning, en wat ik ook vaak hoor van mensen die hier komen, is de televisie. Ik heb een hekel aan tv’s in het interieur en ik heb een tv gekocht dat als die uitstaat het een schilderij is. Het lijkt hierdoor net of er een foto aan de muur hangt in plaats van een televisie.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Foto: Anne Tuinte

Platenspeler

Maar er staat ook nog een item op haar wensenlijstje. “Ik vind muziek luisteren heel fijn en ik wil nog graag een platenspeler in de kamer neerzetten. Ik vind het niet alleen leuk om te zien, maar natuurlijk ook om te gebruiken. Dit is een item die er ooit nog wel gaat komen.”

Droomhuis?

De komende jaren zal er nog geen Te-koop bord te zien zijn in Anne haar tuin, ondanks dat ze niet haar droomhuis kocht. “Het interieur is wel precies hoe ik het heb gewild, maar als ik mijn droomhuis had gekocht staat deze toch verderop in de straat en is het een wat ouder huis. Aan de buitenkant is het ook een beetje saai, ik ga daarom aan de voorkant de buitendeur en kozijnen nog verven. Er komt nog een ander kleurtje, zodat het huis net iets meer opvalt.”

Heb jij dit al gezien?

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Van bouwval naar droomhuis: 7 x de populairste binnenkijkers van Hengelo in 2022”

Van bouwval naar droomhuis: 7 x de populairste binnenkijkers van Hengelo in 2022

Ga naar “Zo ziet het mysterieuze kraakpand in Hengelo er vanbinnen uit”

Zo ziet het mysterieuze kraakpand in Hengelo er vanbinnen uit

Kraakpand Hengelo (3)
Ga naar “Buitenkijken bij: indebuurt zoekt de mooiste tuinen of balkons van Hengelo”

Buitenkijken bij: indebuurt zoekt de mooiste tuinen of balkons van Hengelo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alpro van € 2,89 voor € 0,99”

Alpro van € 2,89 voor € 0,99

  • Dirk
  • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

  • Jumbo
  • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “sloggi 3-pack slips € 13,99”

sloggi 3-pack slips € 13,99

  • ALDI
  • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Nutella winter hazelnootpasta € 4,99”

Nutella winter hazelnootpasta € 4,99

  • Dirk
  • Geldig t/m 7 februari 2023