Advertentie wordt geladen…

Binnenkijken bij Anique: ‘Door de lockdown moest ik alles ineens online uitzoeken’

Foto: Anique Mikkers

Anique Mikkers kocht onlangs een jaren dertig woning in Hengelo. Ruim een maand geleden is ze verhuisd. “Het bevalt echt super goed”, vertelt ze. Wij mochten even bij haar binnenkijken.

Advertentie wordt geladen…

Eerder woonde Anique in een nieuwbouwwoning, maar de jaren dertig stijl sprak haar meer aan. Met deze gedachte ging ze op zoek naar het perfecte huis. “Er zit natuurlijk wat extra onderhoud aan een oud huis, maar voor mij heeft dat echt een bepaalde charme die ik niet zo snel vind in een nieuwbouwwoning”, vertelt Anique.

Na tien andere huizen te hebben bekeken viel Anique haar oog op deze woning, het was voor haar liefde op het eerste gezicht. “Als ik terugkijk naar de huizen hiervoor, weet ik niet of ik daar zo gelukkig was geworden als dat ik nu hier ben. Het voelt echt heel erg fijn.”

Verhuizen in lockdown

Toen ze de sleutels kreeg kon het klussen beginnen. Alleen was de timing niet optimaal. “Ik kocht het huis op 14 december, precies de dag dat Nederland weer in lockdown ging en alle winkels werden gesloten. Dat was de start van dit project.”

“Ik heb zeven weken geklust in coronatijd. Elke avond na mijn werk ging ik op de fiets naar mijn nieuwe huis. Tot kwart voor negen vanwege de avondklok, en dan moest ik al weer naar huis”, vertelt ze lachend.

Tekst gaat verder onder de foto.

Online

Waar mensen vaak opzoek gaan naar nieuwe meubels of verf in woonwinkels moest Anique al haar aankopen online doen. “Dat was wel echt lastig, gelukkig heb ik het weekend voor de lockdown wel een aantal winkels bezocht. Op de stoelen en de bank had ik gelukkig wel even gezeten. De kleuren bepalen vond ik het moeilijkste, op je telefoon ziet het er zo uit en op je laptop is het weer anders. Dat vond ik wel een gok.”

Uiteindelijk is het wel helemaal geworden hoe Anique het van tevoren had bedacht. “Ik had een aantal moodboards gemaakt en ik kan echt wel zeggen dat mijn moodboard tot leven is gekomen. Het was al een heel fijn huis, maar ik heb er mijn eigen liefdevolle sausje overheen gegoten.”

Stijl

Hoe omschrijft Anique de stijl van haar pas verbouwde woning? “Kleurrijk, hotel-chique, dat zit hem vooral in de materialen. Een voorbeeld; ik heb vouwgordijnen genomen in plaats van een houten jaloezie. Mijn eetkamerstoelen zijn van velvet, met een tint die het kleurrijke weer naar boven haalt. Zo heb ik het een beetje terug laten komen.”

Waarom heeft Anique voor deze stijl gekozen, wat spreekt haar zo aan? “Het voelt voor mij heel warm en knus aan, een stukje kleur geeft letterlijk een warm gevoel”, vertelt ze.

Tekst gaat verder onder de foto

Anique Mikkers

Inspiratie

Anique haalt haar inspiratie vooral van foto’s Instagram en Pinterest, maar zelf is ze ook actief op Instagram. Ze deelt foto’s van haar woning op haar Instagram-account. “Het is eigenlijk een beetje ontstaan in die coronatijd. Ik ging zelf opzoek naar inspiratie online omdat ik niet naar de winkel kon. Toen merkte ik dat ik zoveel inspiratie kreeg van anderen, dat ik ook het proces voor mezelf wilde vastleggen, als een soort van fotoboekje.”

Mix

“Ik houd wel veel van woonwinkels, maar ook wel van de budget woonwinkels. Ik vind het leuk om ergens wat vandaan te halen dat mensen zeggen; Goh, waar heb je dat dan vandaan? En dat ik dan kan zeggen dat het bijvoorbeeld van de Action is. Die combinaties vind ik heel erg leuk om te vinden, maar ook zeker om spulletjes te hergebruiken.”

Favoriete plekjes

Over haar favoriete plekjes in huis hoeft Anique niet al te lang na te denken. “Dat is wel mijn tuin, ik heb een tuin op het zuiden. Ik kan daar heerlijk in de zon zitten, daar geniet ik van. In huis is dat denk ik wel de bank geworden, dat voelt als een heel fijn knus plekje.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Eyecatcher

Wat is een echte eyecatcher in haar huis? “Ik denk dat het wel rondom de eettafel is. Daar hangen shiny eetkamerlampen boven en op tafel staat een heel groot zijden boeket. Dat is wel een echte eyecatcher. Daarnaast heb ik een hele grote wereldkaart aan mijn wand hangen in een zwart metalen look. Dat vertelt wel echt een stuk over hoe ik ben, een huis met karakter, wat eigen is, door middel van hoe mijn leven is. Reizen vind ik super leuk, dus ik heb ook geprobeerd om daar wat dingen van terug te laten komen.”

Planning

Er staan nog wel wat dingen op de planning vertelt Anique. “Ik heb nu nog geen vaste trap naar zolder, op den duur zou dat iets zijn om aan te pakken. Verder is de tuin in de basis gewoon goed, ik zou hem alleen nog iets meer eigen willen maken. Een mooie overkapping erin, maakt hem wel helemaal af. Dat is iets voor een volgend project.”

Trots

“Ik ben er trots op dat ik in deze tijd dit huis alleen heb kunnen kopen en zo eigen heb kunnen maken. Soms had ik weleens onzekerheden of alles wel bij elkaar paste, waarin ik echt wel vanuit mijn omgeving de opmerking kreeg; zolang jij alles mooi vindt, past alles bij elkaar.”

Droomhuis

Na weken klussen en alles online uitzoeken is Anique er heel erg blij mee. “Voor nu is dit zeker mijn droomhuis geworden, een huis waar ik heel gelukkig ben en de komende jaren zeker mee vooruit kan.”

Ook hier binnenkijken?

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Gea: ‘We zagen ons huis ontstaan vanuit een berg zwart zand’”

Binnenkijken bij Gea: ‘We zagen ons huis ontstaan vanuit een berg zwart zand’

Ga naar “Binnenkijken in het jaren dertig huis van Debbie: van klushuis naar droomhuis”

Binnenkijken in het jaren dertig huis van Debbie: van klushuis naar droomhuis

Ga naar “Binnenkijken bij Joanna: Jaren vijftig in een nieuwbouw jasje”

Binnenkijken bij Joanna: Jaren vijftig in een nieuwbouw jasje

In onze gids

Ga naar “Yvet’s taarten”

Yvet’s taarten

 • Bachstraat 52
 • Speciaalzaken

Nu geopend

Ga naar “Epplejack Hengelo”

Epplejack Hengelo

 • Wegtersweg 80-84
 • Speciaalzaken
 • 10:00 - 19:00

Nu geopend

Ga naar “Sam’s Toko”

Sam’s Toko

 • Thiemsbrug 59
 • Speciaalzaken
 • 09:00 - 18:00
Sams Toko

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Vier yogalessen voor € 30,- bij Yogacentrum Namaste”

Vier yogalessen voor € 30,- bij Yogacentrum Namaste

 • Yogacentrum Namaste
 • Geldig t/m 31 december 2021
Yogalessen

Topper

Ga naar “Alle Damesrokken 2e halve prijs, vanaf € 10,00”

Alle Damesrokken 2e halve prijs, vanaf € 10,00

 • HEMA
 • Geldig t/m 1 augustus 2021
Ga naar “Alle tuinkussens 1+1 gratis, vanaf € 5,00”

Alle tuinkussens 1+1 gratis, vanaf € 5,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Titan reiskoffer/tas € 19,99”

Titan reiskoffer/tas € 19,99

 • Big Bazar
 • Geldig t/m 5 september 2021
Ga naar “Sneakersokken € 0,99”

Sneakersokken € 0,99

 • Action
 • Geldig t/m 3 augustus 2021

Vacatures

Ga naar “Accountmanager”

Accountmanager

 • Fulltime
Ga naar “Chauffeur BE”

Chauffeur BE

 • Wolfram Chain
 • Fulltime
Ga naar “Administratief/commercieel medewerker”

Administratief/commercieel medewerker

 • Weserve BV
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief Medewerker”

Administratief Medewerker

 • Solinox beheer BV
 • Parttime
Ga naar “Export medewerker binnendienst”

Export medewerker binnendienst

 • TwenteXL werving & selectie
 • Parttime