Binnenkijken bij Agnes: ‘Ik heb er zoveel aan gedaan, het is eigenlijk een nieuw huis’

Foto: Agnes Jaspers

Na een aantal huizen te hebben bezichtigd, kreeg Agnes Jaspers (52) gelijk een goed gevoel bij dit huis. Ze deed een bod en kocht de jarentachtigwoning in de Hasseler Es. Wij mogen binnenkijken.

“Als je binnenkomt moet je echt het gevoel hebben dat je thuiskomt. Dat had ik hier, het voelt hier goed. Het belangrijkste van dit huis zijn natuurlijk mijn kinderen en hond, maar verder heb ik er een warm en knus huis van gemaakt. Het bevalt hier prima, een heerlijk plekje”, vertelt Agnes.

Verkocht binnen één dag

Na een online zoektocht en een paar bezichtigingen kwam Agnes dit huis tegen, maar ze was niet gelijk verkocht. Toch vond ze het een bezichtiging waard. “Ik had dit huis al op Funda gezien en in eerste instantie sprak het huis mij niet aan vanwege de slaapkamers. Ik heb toch de makelaar opgebeld en ben hier op een maandagochtend geweest, ik kon er goed doorheen kijken en zag de mogelijkheden.”

“Ook voelde het huis heel erg goed, dat is belangrijk voor mij. Ik was de eerste die ging bezichtigen. Toen was er ook al een krappe markt en dacht: als ik het wil, moet ik snel zijn. Ik ben aan het rekenen geslagen en heb ’s middags de makelaar opgebeld en heb de vraagprijs geboden. Toen was het van mij. Dat ging vrij snel, maar heb er zeker nog geen spijt van gehad.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Agnes Jaspers

Iedereen op zijn plek

Wat ze in de andere huizen miste, kwam in deze woning samen. “Ik heb een aantal huizen bezocht, maar ik had enkele eisen. Ik heb drie kinderen, dus vier slaapkamers waren wel nodig. Daarnaast heb ik een hond, dus daarbij speelt ook de locatie een rol. Als ik nu mijn huis uitloop, loop ik het buitengebied in, ideaal.”

“In dit huis zaten drie slaapkamers, maar van twee slaapkamers boven hadden ze er een gemaakt. Dit had ik weer kunnen veranderen. Dat heb ik niet gedaan. Achter de keuken was namelijk een ruimte waar je een slaapkamer van kon maken. Dit heb ik gedaan en nu heb ik toch vier slaapkamers, ieder zijn eigen plek.”

Complete make-over

Nadat Agnes de sleutels had gekregen, kon het klussen beginnen. “September vorig jaar ben ik hier komen wonen. De sleutel kreeg ik begin juni, maar ik heb eerst een flinke verbouwing gedaan. De woning was prima, maar ook wat gedateerd. Ik heb er zoveel aan gedaan, het is eigenlijk een nieuw huis geworden.”

Wat heeft ze zoal laten doen? “Het toilet is vernieuwd, ik heb de keuken uitgebouwd en er zit een nieuwe keuken in. Het huis heeft een nieuwe badkamer gekregen en er is een dakkapel opgezet. Er zijn boven en beneden nieuwe vloeren in gekomen. De trap heb ik opnieuw laten bekleden met vinyl. Alles is gestuukt en opnieuw behangen en geschilderd. En er is een nieuwe deur geplaatst bij de woonkamer.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Agnes Jaspers

Overkapping in de tuin

Maar niet alleen het huis heeft een metamorfose gekregen. “Begin dit jaar is de achtertuin gedaan en is er een overkapping geplaatst. Je kunt zo lekker buiten zitten en hebt toch het gevoel dat je lekker vrij zit.”

Soepele verbouwing

Horror-momenten heeft Agnes niet gehad tijdens haar verbouwing, wel liepen er dingen door elkaar. “Doordat de planning zo strak was, zat de keuken er al in en moesten er nog dingen geschilderd worden. Het was de bedoeling dat het schilderwerk allemaal al af was, voordat de keuken kwam. Ik vond het wel een beetje spannend, omdat ik het allemaal alleen heb gedaan.”

Gemixte stijlen

Het grote werk was gedaan, Agnes haar favoriete werk kon beginnen: de inrichting. “Het is een beetje stoer, chique met een vrolijke touch. Ik houd van stoer en industrieel, maar niet te. Er staan bijvoorbeeld weer zachtroze stoelen tegenover. Het moet ook weer niet te zoetsappig zijn, maar een mix van beiden is leuk.”

Vintage of nieuw? “Dat is bij mij een mix. Nieuwe producten vind ik mooi, maar dan met spullen die geleefd zijn ertussen. Ik houd er ook niet van als alles op elkaar is afgestemd. Het moet wel bij elkaar passen, maar niet dat je dezelfde eettafel en salontafel hebt met een bijpassend televisiemeubel. Daar houd ik niet van.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Agnes Jaspers

Inspiratie

De inspiratie voor de gehele woning, kwam voort uit het kleinste kamertje van het huis. “Ik heb altijd ideeën hoe ik het voor mij zie. Natuurlijk haal ik ook ideeën van Pinterest of Instagram. Het eerste idee dat echt de basis was voor dit huis waren de mozaïektegeltjes in het toilet. Deze zag ik en ik dacht: die wil ik en dat gaat het worden!”

Lees verder onder de foto >

Foto: Agnes Jaspers

Verandering

Maar wie denkt dat Agnes nu wel klaar is met al dat veranderen, die heeft het mis. “Ik kan niet tien jaar met dezelfde inrichting doen. Dat zit er nu eenmaal in en zal er ook wel niet meer uitgaan. Na een half jaar heb ik alle meubels in de kamer verschoven en daarna ook weer teruggeschoven, want het was hem toch weer niet. Dan weet je wel hoe het staat. Er veranderen wel eens wat kussentjes en andere tierelantijntjes.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Agnes Jaspers

Eyecatchers

Er zijn ook items, die Agnes niet zo snel zal vervangen. “Ik heb een mooie lamp boven de eettafel. Achter mijn eettafelbank hangt een foto die ik zelf heb gemaakt van het Hazemeijer-terrein, die heb ik laten vergroten op behang. Die vind ik zelf heel goed gelukt. In een andere hoek van de kamer heb ik van dat kurkbehang. Aan die muur hoef je niks op te hangen, het is al een eyecatcher op zich.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Agnes Jaspers

Favorieten

Naast haar favoriete items, heeft ze ook een favoriete plek in huis waar ze graag zit. “Dat is mijn keuken. Ik heb twee mooie eetkamerbanken met een lange eettafel. Vooral met visite vind ik het gezellig om hier te zitten. Als ik alleen of met de kinderen ben vind ik het fijn op de bank, dat zit ook heerlijk.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Agnes Jaspers

Wensen

Agnes woont nu ruim een jaar in haar woning. Heeft ze nog wensen? “Geen grote wensen meer, want de verbouwing was al heel groot. Ik heb wel een salontafel gezien, zo’n bloktafel. Die vind ik erg mooi. Verder zit ik nog te denken aan iets bij de televisie. Ik wil daar nog iets mee verzinnen, met een hangend meubel of iets met een haardje. Dat gaat de komende jaren gebeuren.”

Verder nog wensen? “De ramen moeten nog gedaan worden, de voortuin en ik wil ooit nog de oprit opnieuw bestraten. Het lijstje is nog niet helemaal afgewerkt, maar je moet ook altijd wat te wensen houden.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Agnes Jaspers

Droomhuis

Voor Agnes is haar woning haar droomhuis, al sluit ze een verhuizing op termijn niet uit. “Qua inrichting gaat het hier de goede kant op. Het plekje is goed en ik ben nu erg tevreden. Ik weet niet of ik hier voor altijd blijf, maar voor de komende jaren zit ik hier zeker nog lekker.”

Wil je nog meer zien van Agnes’ woning? Bekijk dan de foto’s hieronder >

Dit wil je winnen!

Met onze winactie maak je nu kans op een Podium Cadeaukaart

Avondje uit? Win een cadeaubon voor een voorstelling of concert naar keuze

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Rachel en haar vriend: ‘Het is een mix van industrieel en bohemian’”

Binnenkijken bij Rachel en haar vriend: ‘Het is een mix van industrieel en bohemian’

Ga naar “Binnenkijken in het nieuwbouwhuis van Shannon en haar vriend: ‘We hebben 40 planten en 8 huisdieren’”

Binnenkijken in het nieuwbouwhuis van Shannon en haar vriend: ‘We hebben 40 planten en 8 huisdieren’

Ga naar “Binnenkijken in het volle huis van Laila: ‘Je vindt zoveel schatten in de kringloopwinkels’”

Binnenkijken in het volle huis van Laila: ‘Je vindt zoveel schatten in de kringloopwinkels’

In onze gids

Ga naar “Bistro Kees”

Bistro Kees

 • Molenstraat 8
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Ga naar “Paviljoen de Ontmoeting”

Paviljoen de Ontmoeting

 • Prins Bernhardplantsoen 1
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Paviljoen de Ontmoeting

Nu gesloten

Ga naar “Buitenplaats De Houtmaat”

Buitenplaats De Houtmaat

 • Houtmaatweg 9
 • Restaurants en horeca
 • 09:00 - 18:00
buitenplaats houtmaat

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Bestway Opblaasbare Slaapbank Multi Max Ii € 29,99”

Bestway Opblaasbare Slaapbank Multi Max Ii € 29,99

 • Big Bazar
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Blond Amsterdam Happy servies van € 7,95 voor € 5,96”

Blond Amsterdam Happy servies van € 7,95 voor € 5,96

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Luxe bedsprei € 34,99”

Luxe bedsprei € 34,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Soft-close toiletzitting € 14,99”

Soft-close toiletzitting € 14,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Keuze uit het hele assortiment L’Oréal Paris van € 9,39 voor € 7,04”

Keuze uit het hele assortiment L’Oréal Paris van € 9,39 voor € 7,04

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 december 2021

Vacatures

Ga naar “Orthodontie Assistent”

Orthodontie Assistent

 • Orthocenter Hengelo
 • Parttime
Ga naar “Grootboekmedewerker”

Grootboekmedewerker

 • Walters People
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Telefoniste / Gastdame”

Telefoniste / Gastdame

 • Volkswagen
 • Parttime
Ga naar “Gastvrouw”

Gastvrouw

 • Horecapersoneel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Leerling Orthodontie Assistent (e) 3”

Leerling Orthodontie Assistent (e) 3

 • Orthocenter Hengelo
 • Parttime