Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo gaan de straten in wijk Seahorse straks heten

Door Majorie Nijbroek 8 oktober 2019

Het oude Seahorseterrein lag er lang verlaten bij. Maar dat gaat veranderen. Er worden ruim 100 huizen gebouwd op dit terrein. Kom jij straks te wonen in de wijk Seahorse? Dan woon je op een historische plek én in de meest duurzame wijk van Hengelo.

Terug in de tijd

Voor het geval je het niet weet: de nieuwe wijk verrijst op het terrein van de vroegere Koninklijke Weefgoederen Fabriek (KWF), producent van de bekende Seahorsehanddoeken, -theedoeken en -lakens. Je vindt het terrein tussen de Deldenerstraat en de Geerdinksweg. KWF sloot in 1972 ten tijde van de textielcrisis. Je ziet de markante sheddaken van de fabriek nog staan. En die blíjven ook staan: er worden vier sheddak-woningen gebouwd in de restanten van de oude KWF-fabriek.

Stoer en industrieel

Het wordt een wijk waar je veel verschillende types woning ziet. Zoals gezegd komen er woningen met sheddaken en verder twee-onder-een-kappers, hybride woningen, rijtjeshuizen, appartementen en vrijstaande woningen. De woningen krijgen een stoer, industrieel uiterlijk. En het wordt dus een duurzame wijk. Je woont hier straks energieneutraal, 100% elektrisch en dus ook geheel gasloos.

seahorse
foto: VanWonen

De bouw gebeurt in drie fases:

  • Fase 1: bouw  de sheddaken woningen, bungalows, twee-onder-één-kap woningen, vrijstaande woningen, rij- en hoekwoningen en kavels
  • Fase 2: bouw twee-onder-één-kap woningen, vrijstaande woningen, rij- en hoekwoningen en kavels
  • Fase 3: bouw appartementencomplex

De verkoop van woningen in de eerste fase is net begonnen. De bouw begint volgens planning in de eerste helft van 2020. Heb je je oog laten vallen op een woning die in fase 2 of 3 wordt gebouwd? Dan moet je tot eind dit jaar (fase 2) of zelfs begin volgend jaar (fase 3) wachten tot je kunt inschrijven.

Straatnamen

Het is al bekend hoe de straten in deze nieuwe wijk gaan heten. De straten worden vernoemd naar Hengelose fabrikanten.  Zo kun je straks wonen aan de R.A. de Monchystraat, de M. de Witstraat en de H. Hulshoff Polstraat.

Over Seahorse schreven we eerder dit artikel:

Mysteries Opgelost: wat is de achtergrond van het Seahorse complex?

Er zijn tal van prachtige dingen te zien in Hengelo en net zo vaak horen er prachtige verhalen bij. ...

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.