Binnenkijken bij Niels aan de Bothastraat: ‘Ik wilde niet weg uit deze buurt’

Door Majorie Nijbroek 8 april 2019

Onderweg naar de stad of op weg naar zijn werk kwam Niels Schepers bijna dagelijks langs het appartementencomplex aan de Bothastraat, iets verderop bij hem in de straat. Wat een leuke plek om te wonen, dacht hij vaak. En zie, nu woont Niels er. Wij mochten binnenkijken in zijn woning.

Niels woont sinds 1,5 jaar in het appartement. Daarvoor woonde hij 50 meter verderop, ook aan de Bothastraat. Hij woonde gehuurd en was er, met een vaste baan op zak, wel aan toe om iets te kopen.

Iets in de buurt

Het moest wel iets zijn in de omgeving van waar hij al woonde, “ik wilde niet weg uit deze buurt”. Het appartementencomplex, gebouwd in 2006, sprak hem aan. Maar toen hij op Funda foto’s van de woning bekeek, was hij er niet meteen helemaal ondersteboven van. De reden? Het was er zo wit!  “Niet helemaal mijn smaak, maar daar moet je doorheen kijken.” Verder had het wel alles wat Niels zocht en niet veel later mocht hij zich de trotse eigenaar van het appartement op de eerste etage noemen.

Lievelingskleur

Wit is het niet, maar we hoeven niet te raden wat wél de lievelingskleur is van Niels. Dat is overduidelijk zwart, zien we als we om ons heen kijken. “Ik vind zwart gewoon heel mooi”, bevestigt Niels. De witte greepjes van de keuken heeft hij vervangen door zwarte, de zilverkleurige deurklinken hebben plaats gemaakt voor zwarte klinken. En de witte kozijnen? Die heeft hij ook zwart geverfd. “Toen ik de kwast op de kozijnen zette, dacht ik eerst: als het maar niet te donker wordt. Maar nee, voor mij is het huis licht genoeg.”

Gek op Marktplaats

Hij heeft wat dingen nieuw gekocht toen hij er kwam wonen. Een bank, een eethoek, eetkamerstoelen. “Maar ik hou ook wel van dingen die niet nieuw zijn.” Het beste voorbeeld? Niels heeft nog maar net twee houten caféstoelen gekocht. Op Marktplaats, want hij vindt het superleuk om die site af te struinen. “Dat is echt een hobby. Als je iets specifieks zoekt en weet wat je wilt, kun je er mooie dingen vinden.”

Tips van zijn zusje

Niels heeft er helemaal zijn eigen fijne plek van gemaakt. Af en toe krijgt hij tips van zijn zusje. Meestal doe hij wel iets met die adviezen. “Want zelf doe ik soms maar wat”, lacht hij.

En kijk eens, wat zien we op de tafel? Een boeket verse bloemen! “Maar dat is toeval hoor”, bekent Niels lachend. “Ik heb net een klus afgerond op mijn werk en kreeg deze bloemen.”

Ook op indebuurt?

Vind je het leuk als we ook een keer bij jou thuis komen kijken en een verhaal schrijven over jouw stulpje? Laat het ons weten via [email protected], wij komen graag bij je langs!

Lees ook:

Yvette

Binnenkijken bij Yvette en Jeroen: strak en modern, met een vleugje nostalgie

Als je een huis koopt, wil je er het liefst zo snel mogelijk in. Maar toen Yvette Geusendam en haar ...

Binnenkijken bij Maurice en Ingrid: ‘we zien hier ijsvogels, uilen, eekhoorns, het is hier echt paradijselijk’

Misschien heb je het wel eens gezien: de woning van Maurice en Ingrid Beijk aan de Vikkerhoekweg nab...

adv.