Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wij mochten binnenkijken bij deze woning op een markante plek

Aangeboden door Dekkers Garantiemakelaars 27 januari 2020

Soms kom je ze tegen: van die pareltjes van woningen met prachtige, authentieke elementen. Zoals deze jaren-30 woning op de hoek van de Deldenerstraat met de Leliestraat, genaamd ’n Hoôk. Een huis met historie. Wij mochten er even binnenkijken! 

Bijzondere historie

Deze woning staat op een markante plek. Waarschijnlijk ben je er al wel eens langsgereden als je vanaf Delden Hengelo binnenkomt. Zegt de naam ‘zalencomplex ’t Steerntje’ je nog wat? Dit zalencentrum zat vroeger aan de Deldenerstraat. De uitbater van ’t Steentje Barend Asveld (op zijn Twents ‘Barentje van de Steern’) bouwde de woning tussen 1906 en 1930. Zijn grootvader had het café opgericht. Later werd ’t Steerntje of ook we de Ster genoemd een groot zalencentrum.

Barend liet een architect een ontwerp maken, bouwde het huis en noemde de woning ’n Hoôk’.

Authentieke deuren

 

Anouk van Dekkers GarantieMakelaars leidt ons rond. Ze werkt sinds vorig jaar bij dit makelaarskantoor en ondersteunt de NVM-makelaars René en Wilfried. Anouk weet inmiddels veel over diverse Hengelose panden die in de verkoop zijn. Ze wijst ons op de mooie, authentieke elementen zoals de grote jaren-30 erker. “Vroeger zaten ensuite deuren tussen de woon- en eetkamer”, vertelt Anouk. “Deze zijn op een gegeven moment weggehaald, maar zijn wel bewaard gebleven. Mocht je dat graag willen, dan kun je deze authentieke deuren weer terug plaatsen.” Ook laat Anouk ons de hoge plafonds zien, de glas-in-lood ramen en de paneeldeuren met nog het originele deurbeleg.”

Warme sfeer

Het huis heeft een warme sfeer vinden wij, hier voel je je vast snel thuis! Vanuit de slaapkamer loop je naar het balkon. In de tuin op het zuiden kun je straks in de zomer lekker de barbeque aansteken en relaxen met een boek. Bij de woning hoort ook een garage met verwarming, elektra- en water aansluiting. Deze heeft openslaande houten deuren aan de voorzijde. Daarnaast is er nog een stenen berging. De woning is 110 vierkante meter.

Dichtbij Landgoed Twickel

Handig, vanaf deze woning ben je op een paar minuten lopen in de binnenstad of bij het openbaar vervoer, scholen en horeca. Ben je daar uitgekeken, fiets dan de andere kant op. Met 10 minuten sta je midden in landgoed Twickel!

Foto: Dekkers GarantieMakelaars

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Dekkers Garantiemakelaars. Meer over Dekkers Garantiemakelaars ontdekken?

Dekkers Garantiemakelaars makelaars

Geopend09:00 - 17:30

Oldenzaalsestraat 59, Hengelo

Bekijk meer:makelaars

adv.