In welke Hengelose wijk wonen de meeste (en minste) mensen?

Door Majorie Nijbroek 15 juni 2019

Onze stad telt zo’n 80.660 inwoners. Maar waar wonen al deze mensen eigenlijk? Wij zijn eens in de cijfertjes gedoken.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

We vonden op de site allecijfers.nl, een site met informatie op basis van officiële bronnen zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek, heel wat leuke weetjes op het gebied van wonen in Hengelo. Hengelo telt tien wijken die allemaal weer eigen buurten kennen. Als we alle wijken en buurten bij elkaar optellen, komen we uit op 72. In de ene wijk wonen veel meer Hengeloërs dan in de andere.

Hengelose wijken
Bron: allecijfers.nl

Hasseler Es

Het zal je waarschijnlijk niet heel erg verbazen dat de Hasseler Es de wijk is waar de meeste mensen wonen. Volgens allecijfers.nl zijn er dat 12.415. De cijfers zijn bijgewerkt tot 1 januari. Het aantal mensen in deze week neemt trouwens wel af; 5 jaar geleden woonden er nog 400 mensen meer in deze wijk ten noorden van Hengelo.

Slangenbeek

En welke wijk volgt na de Hasseler Es? We zien dat onze stad drie wijken telt met iets meer dan 10.000 mensen. Met 10.580 inwoners staat Slangenbeek op 2. Deze wijk –  Vossenbelt, Dalmeden, Het Broek en Roershoek – heeft er de laatste jaren juist een paar honderd inwoners bijgekregen.

Wilderinkshoek

Daarna volgt Wilderinkshoek op plek 3. In deze wijk wonen 10.155 mensen. Dat zijn er net wat meer dan er in de Hengelose Es (10.115) wonen. Wijk Noord – met buurten als Elsbeek, De Noork en Klein Driene – telt 9.970 inwoners. We zien dat er ruim 8.800 mensen in Groot Driene wonen. Net geen 7.000 inwoners tellen de wijken Berflo Es (6.925) en Woolde (6.695).

Binnenstad

Je denkt misschien dat er heel veel mensen in de binnenstad wonen, maar als je dat beeld hebt dan kunnen we je zeggen dat dat niet klopt. In de binnenstad wonen ruim 2.660 mensen. Daarmee is het de op één na minst bevolkte delen van Hengelo. Hekkensluiter in dit rijtje? Het buitengebied. Daar wonen veruit de minste mensen. Het buitengebied moet het doen met 1.955 inwoners. Daar vallen onder andere de verspreide huizen in Twekkelo, Driene, Woolde en Oele onder.

Meer over wonen in Hengelo

miljoenenwoning

Zoveel miljoenenwoningen staan er in Twente

Nederland telt steeds meer huizen die een miljoen of meer waard zijn. Wat wij dan graag willen weten...

Dit zijn de nieuwe straatnamen in De Nieuwe Es

Je komt er misschien al wel eens langs als je naar de Houtmaat of het Weusthagpark fietst. In De Nie...

In deze panden kun je straks wonen én je eigen bedrijfje beginnen

Ben jij een jonge ondernemer die op zoek is naar een woon/werkpand? Dan is dit misschien wel wat voo...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.