Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hengelo wil komende jaren duizenden nieuwe woningen bouwen

Door Majorie Nijbroek 27 november 2020

De vraag naar woningen is vele malen groter dan het aanbod. Als je op huizenjacht bent, weet je daar vast alles van. En dat blijft voorlopig nog wel zo. De gemeente wil daarom de komende jaren meer én betaalbaar bouwen in Hengelo: 3.000 tot 4.500 woningen in de komende 10 jaar.

Duizenden woningen in de periode 2021-2030, dat zijn er heel veel. Maar ze zijn nodig: ‘Met deze aantallen kan Hengelo voldoen aan de behoefte’. De plannen zijn vastgelegd in de Woonagenda 2021-2030.

Afspraken provincie

Twente maakt met de provincie Overijssel nieuwe afspraken. Niet de aantallen staan daarbij voorop, maar kwaliteit en betaalbaarheid. “Daar zijn we erg blij mee. Het biedt ons meer ruimte op de woningmarkt”, zegt wethouder Bas van Wakeren.

De focus ligt daarbij op de binnenstad en Hart van Zuid. Zo bestaat in de stationsomgeving behoefte aan meer betaalbare appartementen voor jongeren. Deze moeten in lijn met de Woonagenda een bepaalde kwaliteit hebben. Dus geen ‘hokken’, maar appartementen met een woonkamer, slaapkamer en buitenruimte.

Hart van Zuid

Jongeren, vakmensen en hoger opgeleiden die werken in de techniek gaan weg uit Hengelo omdat ze geen passende woning kunnen vinden. Wethouder Mariska ten Heuw: “Hengelo wil deze mensen in Hart van Zuid straks hét alternatief bieden.” De komende jaren worden alleen al in Hart van Zuid minimaal 700 woningen gebouwd. Het gaat om appartementen, lofts en stadswoningen voor starters op de woningmarkt, maar ook woningen voor mensen die willen doorgroeien en die graag in de binnenstad leven.

Landelijke subsidie

De gemeente heeft bij het rijk een subsidie van 4,2 miljoen euro aangevraagd. Er is een regeling beschikbaar die woningbouw in ons land moet versnellen. Voorwaarde is dat de gemeente een zelfde bedrag moet ophoesten. Daar heeft het college, onder voorbehoud van goedkeuring van de raad, mee ingestemd. Voor 1 maart moet duidelijk zijn of de gemeente 4,2 miljoen krijgt van het rijk.

Lees ook:

oude badhuis

Wil je zien! Zo ziet het oude badhuis er nu van binnen uit

Behoor jij tot de generatie Hengeloërs die nog heeft gezwommen in het badhuis? Het oude badhuis word...
Twentebad

Renovatie van het Twentebad is bijna afgerond

Er wordt al een hele tijd gewerkt aan de renovatie van het Twentebad. Daarmee vertellen we je vast n...
fietsen in het donker

Deze plekken in Hengelo vermijden jullie op de fiets in het donker

We plaatsen een oproep waarin we vroegen welke plekken in Hengelo je op de fiets het liefst vermijdt...

Meer over

Gemeente Wonen

adv.