Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even gluren: deze woning met voormalige dokterspraktijk staat nu te koop in Hengelo

Aangeboden door Dekkers Garantiemakelaars 13 juli 2020

Zegt de naam dokter Fransen jou nog iets? Misschien zat jij vroeger ook wel eens te wachten in de wachtkamer van deze huisarts op de hoek van de Oude Postweg en de Beethovenlaan. Voor als je nog op zoek bent naar een woning met kantoor/praktijkruimte: deze woning met deze oude dokterspraktijk staat nu te koop. 

De woning met voormalige  huisartsenpraktijk, is sinds kort te koop bij Dekkers Garantiemakelaars. De woning is in de jaren zestig ontworpen door architect Klaver. Samen met mevrouw Fransen (haar man is inmiddels overleden) blikken we terug op deze voor velen bekende woning met oude huisartsenpraktijk.

Boven een winkelgalerij

Meneer en mevrouw Fransen (93) kwamen in 1956 in Hengelo. Haar man begon hier als huisarts en opende zijn eigen praktijk. Ze kregen in eerste instantie een huurwoning in Klein Driene, een wijk die net in opbouw was. “Onze eerste woning zat boven een winkelgalerij in Klein Driene. We huurden van de katholieke bouwvereniging”, vertelt ze. “De slager, bakker en drogist zaten naast elkaar in die winkelgalerij.”

Maar de wens om zelf een huis te bouwen nam toe en in 1965 lieten meneer en mevrouw Fransen architect Klaver hun woning ontwerpen. “Veel huisartsen hadden in die tijd een praktijk aan huis, de patiënten van mijn man kwamen uit heel Hengelo tot aan Deurningen toe.”

Postkoets

Misschien kun je het je nog herinneren, de entree van deze dokterspraktijk zat aan de Oude Postweg. “Het idee van de architect was om de entree aan de Beethovenlaan te maken”, vertelt mevrouw Fransen, “maar ik had de ingang liever aan de Oude Postweg. Waarom? Mijn voorouders hebben met een postkoets nog over de Oude Postweg gereden. Dat was een echt postkoetsbedrijf. De windvaan van ons huis hebben we daarom ook laten maken in de vorm van een postkoets. Deze postkoets reed lang geleden van Hamburg naar Oldenburg, door Twente, Amersfoort en Zierikzee.”

Gehecht aan de tuin

Dokter Fransen stopte halverwege de jaren negentig met zijn praktijk. “We hebben het hier altijd fijn gehad”, vertelt mevrouw Fransen. “Mijn man wilde hier ook nooit weg vanwege de tuin, daar was hij heel erg aan gehecht.”

Ongeval

Wat ze zich nog goed kan herinneren was het moment waarop een schilder zijn auto met aanhanger wilde draaien op de Beethovenlaan. “Hij reed met de aanhanger zo de gevel van ons huis in. Patiënten in de wachtkamer zagen het gebeuren.”

Behalve de oude wachtkamer, spreekkamer en behandelkamer beneden heeft deze woning boven 4 slaapkamers. Ben jij op zoek naar een woning met veel ruimte aan de rand van de binnenstad? Neem dan contact op met Dekkers Garantiemakelaars.

Foto's: Dekkers Garantiemakelaar

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Dekkers Garantiemakelaars. Meer over Dekkers Garantiemakelaars ontdekken?

Dekkers Garantiemakelaars makelaars

Geopend09:00 - 17:30

Oldenzaalsestraat 59, Hengelo

Bekijk meer:makelaars

adv.