Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit kun je nu kopen in Hengelo met een modaal inkomen

Door Carin Van der Meij 10 augustus 2020

Het is nog steeds kommer en kwel op de Nederlandse huizenmarkt. Uit een nieuw onderzoek van de Hypotheker blijkt dat een geschikte woning vinden het afgelopen jaar nog moeilijker is geworden voor huizenkopers met een modaal inkomen. Tijd om dit te testen: dit kun je als single of als stel met een mondiaal inkomen nu kopen in Hengelo. 

Eenverdiener

De Hypotheker heeft gekeken wat de kansen zijn op de huizenmarkt voor singles en alleenstaande met een modaal inkomen (het inkomen dat het meest voorkomt). In onze provincie maak je als eenverdiener nog maar zeven procent kans op een woning. Een huis kopen als alleenstaande is dus bijna niet te doen.

Laten we het toch proberen. In 2020 is het modale inkomen vastgesteld op €36.500,- per jaar. Als alleenstaande kun je – met dit inkomen – op dit moment een hypotheek krijgen van ongeveer €169.000,-.

Wat staat er in Hengelo te koop voor dit bedrag?

Op dit moment staan er acht huizen in Hengelo te koop die binnen dit bedrag vallen. Je bent dus niet kansloos als je voor dit bedrag een huisje wilt kopen in onze stad. Wel is het bijna onmogelijk om een rijtjeshuis te vinden. Er staat er twee te koop voor minder dan 150.000 euro. De meeste woningen met deze prijzen, zijn appartementen.

Dit kun je bijvoorbeeld in Hengelo kopen als je een modaal inkomen hebt:

Jan van der Heijdenstraat

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Tweeverdieners

Maak je meer kans als je met zijn tweeën bent? Het slagingspercentage voor stellen ligt inderdaad een stuk hoger. De kans dat je een woning vindt in onze provincie is 45 procent. De Hypotheker gaat in het onderzoek voor tweeverdieners uit van een modale inkomen van €61.000,-. Met dit bedrag kun je een hypotheek krijgen van zo’n €297.000,-.

Wat staat er voor dit bedrag te koop in Hengelo?

Er is heel wat meer keuze voor tweeverdieners. We komen we uit op zo’n 140 woningen die momenteel beschikbaar zijn; het aanbod is dus veel groter dan alles onder 150.000 euro. In onze stad kun je als tweeverdieners bijvoorbeeld dit huis uit de jaren 30 aan de Zwaluwstraat kopen:

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Of deze vrijstaande woning aan de Breemarsweg:

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

De conclusie

Vanwege de grote concurrentie blijft het moeilijk om een huis te vinden. Omdat de huizenprijzen ook in Hengelo blijven stijgen, zal dit er voor de komende tijd niet goed uit zien. Maar als we het van de positieve kant bekijken, heb je in Hengelo meer kansen om als alleenstaande of als stel met een modaal inkomen een huis te vinden dan in veel andere steden.

Meer over wonen in Hengelo:

huizen met grote tuin

9 x koopwoningen in Hengelo met een grote tuin

Iedereen die een tuin heeft, kan er met het mooie weer volop van genieten. Zeker nu we zoveel thuis ...

Cadeauwinkel Miries stopt, maar er opent een nieuwe zaak op die plek

We schreven deze week al dat Richard Timmers gaat stoppen met zijn cadeauwinkel Miries. Hij begint o...

Bron: De Hypotheker

Meer over

Nieuws Wonen

adv.