Binnenkijken in het appartement van Sharon: ‘Het is klein, maar fijn’

binnenkijken bij Sharon

Sharon Bolhuis woont bijna 9 jaar in een appartementje aan de rand van Hengelo. Wij mochten binnenkijken in haar huis. “Het is klein, maar fijn.”

Haar woning is op de bovenste etage van een appartementengebouw. Het leuke is dat ze de vorige bewoonster heel goed kent. Dat is namelijk haar zus Wendy! “Ik woonde nog thuis en stond al een tijdje ingeschreven”, kijkt ze terug. Ze had al wel bedacht dat ze maar wat graag in het huis wilde wonen als haar zus zou verhuizen. En zo is het ook gegaan.

Blauwe muur

Toen haar zus een huis kocht in de Hasseler Es, kwamen er uitgerekend die week meerdere appartementen in dit complex leeg te staan. En hoe fijn dat Sharon via de officiële weg deze woning toegewezen kreeg van de woningbouw. Eerst voelde de woning niet echt als haar woning. “Maar toen ik de muur die mijn zus blauw had, licht maakte, werd het mijn huis.”

Het fijne aan haar flatwoning is dat het twee verdiepingen telt.  Ze heeft boven haar slaapkamer plus een grote berging. En ‘beneden’ dus de keuken en woonkamer. Aan de muur in het halletje zien we heel veel aandenkens aan buitenlandse vakantietripjes. “My memory lane”, lacht ze.

Olijfgroen en goud

Sharon is dol op styling en dat zien we ook terug. Want wat ziet het er sfeervol en gezellig uit. Nu heeft ze een interieur met olijfgroen, cognackleur en gouden accenten.

Sharon

Maar, bekent Sharon, ze wisselt wel heel regelmatig van kleur. Ze heeft het al eens fuchsiaroze, turquoise, geel, brons en mintgroen gehad. Dan verft ze een muur in die kleur en koopt ze bijpassende kussentjes, kaarsen, een plaid op de bank en andere accessoires. Ze heeft een paar adresjes waar ze graag komt om te shoppen voor haar interieur en waar ze met 100 euro een heel eind komt.

Dag hoogglans

Toen ze in dit huis trok, was hoogglans helemaal hip. Sharon spaarde net zo lang tot ze een hoogglans witte tafel, tv-meubel en salontafel bijeen had. Maar deze meubels zien we niet meer staan. “Alleen de tafel staat er nog.” Die heeft Sharon bewerkt met betonverf. Dat past beter bij het industriële karakter, want dat is nu de trend. De zwarte industriële kast en de fluweelgroene poef zijn de jongste aanwinsten in de kamer.

Toffe vloer

We vinden de vloer ook zo tof. “En goedkoop dat ie was”, vertelt Sharon. Toen ze nog thuis woonde, werkte ze een tijdje bij Multimate. De vloer die nu in haar kamer ligt, lag in de winkel bij de kasten. Ze kon de vloer voor een paar tientjes overnemen. “De planken hebben anderhalf jaar onder mijn bed gelegen. Het was precies genoeg voor de vloer in dit huis. Ik ben er nog steeds blij mee, het past heel mooi in het industriële interieur.”

Meer foto’s zien van Sharons huis? Kijk dan op haar Instagrampagina.

Jouw woning

Vind jij het ook leuk als we een keertje op bezoek komen in jouw huis? Laat het ons weten: [email protected]. We komen graag langs en dan maakt het niet uit of je nu in een oud, nieuw of helemaal verbouwd huis woont!

Lees ook:

 • Video! Sneak preview: zo woont Sharon

  Voor de rubriek 'Binnenkijken bij' mogen we regelmatig binnenkijken in een woning in Hengelo. Dit keer waren we welkom bij...

  Sharon
 • Binnenkijken bij Jeffrey en Wendy: ‘Mensen zijn verrast als ze hier voor het eerst komen’

  Wendy wist het zeker. Ze zou niet terugkeren naar de Hasseler Es, de wijk waar ze is opgegroeid. Maar je...

  Wendy Bolhuis

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Gespot op Funda: in dit huis wordt veel bier ingepakt”

Gespot op Funda: in dit huis wordt veel bier ingepakt

Gallivante te koop Hengelo
Ga naar “Binnen of buiten de norm: zoveel sociale huurwoningen zijn er in Hengelo”

Binnen of buiten de norm: zoveel sociale huurwoningen zijn er in Hengelo

Stadhuis Hengelo
Ga naar “Zo ziet het mysterieuze kraakpand in Hengelo er vanbinnen uit”

Zo ziet het mysterieuze kraakpand in Hengelo er vanbinnen uit

Kraakpand Hengelo (3)

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “ALLE KERSTHANGERS/-BALLEN”

ALLE KERSTHANGERS/-BALLEN

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit gebreide tuniek** € 14,99”

True Spirit gebreide tuniek** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022