Binnenkijken bij Yvette en Jeroen: strak en modern, met een vleugje nostalgie

Door Majorie Nijbroek 18 maart 2019

Als je een huis koopt, wil je er het liefst zo snel mogelijk in. Maar toen Yvette Geusendam en haar vriend Jeroen vorig jaar een huis kochten in Slangenbeek, moesten ze een tijdje wachten voor ze de sleutel kregen. Het voordeel: ze hadden mooi de tijd om goed te bedenken wat ze wilden veranderen en hoe het moest gaan worden. Wij mochten binnenkijken in hun (flink verbouwde) woning aan de Londenstraat.

Toen Yvette en Jeroen, een half jaar nadat ze het koopcontract hadden getekend, de sleutel kregen, hebben ze het huis flink onder handen genomen. Eerst de bovenverdieping. Aan de badkamer hoefden ze niets te doen; er zat net een gloednieuwe badkamer in! Toen verder alles klaar was, hebben ze zo’n 3 maanden boven gewoond terwijl er beneden druk werd geklust.

Sinds april is de verbouwing klaar. Hoewel, bíjna klaar moeten we eigenlijk zeggen, want de tuin moet nog. “Dat is het volgende project”, zegt Yvette.

Uitbouw

De keuken was aan de kleine kant en daarom hebben Yvette en Jeroen een uitbouw gemaakt aan de achterkant waardoor ze nu een lekker ruime keuken hebben. De stenen vloer ging eruit, net als de houten vloer in de kamer. Er ligt een nieuwe gietvloer in.

Strak en modern, maar met een vleugje nostalgie en wat stoere elementen. Zo omschrijft Yvette hun smaak. Hún smaak ja, want zij en Jeroen zitten hartstikke goed op één lijn. “We hebben geen discussies gehad, over niets!”

Nostalgie

We zien meteen wat ze bedoelt. Het strakke en moderne zien we duidelijk terug. Net als die nostalgische accenten. Naast een modern meubel zien we een kastje dat je tientallen jaren terug waarschijnlijk in heel veel interieurs zag. “Van mijn oma geweest”, licht ze toe. En op de moderne wijnkast staat een ouderwetse theeketel, die heeft ze van haar moeder gekregen. En zo zien we ook wat Delftsblauw.

Als je goed kijkt, zie je overal souvenirs van de buitenlandse tripjes die Yvette en Jeroen hebben gemaakt. We zien beeldjes, schelpen, vakantiekiekjes en ingelijste bankbiljetten uit Sri Lanka, waar ze vorig jaar zijn geweest.

Yvette vindt stylen hartstikke leuk. Ze heeft zich dan ook heerlijk uit kunnen leven. En dat je een handige vriend hebt, is dan wel heel prettig. Yvette vond die lange muur in de woonkamer bijvoorbeeld zo wit. Hoe zou dat anders kunnen? Zij bedacht er iets op, handige Jeroen heeft het uitgevoerd. Hij heeft een stukje muur blauw geverfd en een houten afscheiding tussen het blauw en wit gemaakt. Simpel te maken en het ziet er hartstikke tof uit.

Yvette

Heel wat meer ruimte

Ze moeten af en toe zelf nog wennen dat ze nu heel wat meer ruimte hebben dan in hun vorige woning. Yvette en Jeroen woonden hiervoor namelijk in een appartementje in de binnenstad van Hengelo. “Met een balkon van 2 bij 2”, lacht Yvette. Niet te vergelijken met de ruime woning én de fijne tuin die ze nu hebben!

Yvette is hartstikke blij met hoe het geworden is. Maar of het er over 2 jaar nog zo uitziet? “Dat durf ik niet te zeggen, misschien dat ik er over een tijdje een andere kleur op smeer. Dat ligt een beetje aan mijn bui”, lacht ze.

Meer foto’s zien van de woning zie je op haar Instagrampagina  @yvs.essentials.

binnenkijken bij Sharon

Binnenkijken in het appartement van Sharon: ‘Het is klein, maar fijn’

Sharon Bolhuis woont bijna 9 jaar in een appartementje aan de rand van Hengelo. Wij mochten binnenki...

adv.