Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Ruth: ‘Eerst vonden we het wel gek om een huis aan de overkant te bekijken’

Aangeboden door Dekkers Garantiemakelaars 17 februari 2020

Verhuizen binnen dezelfde straat? De meeste mensen zullen deze beslissing nemen om groter of anders te gaan wonen. Ruth Dam en haar man Maarten willen minder woonlasten en gaan daarom verhuizen. De rentes zijn nu laag en met de huidige hypotheekrente kunnen Ruth en Maarten besparen door deze stap te zetten. Komende maand gaan hun spulletjes van nummer 67 naar nummer 70.

Bij Ruth en Maarten ging het steeds meer knagen dat er zoveel geld van wat er maandelijks binnenkomt naar de  hypotheek gaat. “We zijn gezegend met een gezond gezin en een goed inkomen”, vertelt Ruth. “Daar zijn we heel dankbaar voor, maar we willen ook delen. In onze ogen gaat een te groot deel van wat er binnenkomt naar de hypotheek. Dat willen we anders. De hypotheeklasten zijn voor ons de afgelopen 12 jaar niet gestegen, maar de zorgverzekering en heel veel andere dingen wel. We zijn geen big spenders, maar willen wel genieten. Zo is het balletje gaan rollen.”

Delen

Ruth is initiatiefnemer en coördinator van Stichting Present in Almelo. Deze stichting slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Wat dit met de beslissing van Ruth en Maarten te maken heeft, vraag je je misschien af. Ruth: “Vanuit mijn werk zie ik situaties waarbij personen echt geld nodig hebben. Deze switch betekend dat we minder geld naar een bank brengen, dus meer overhouden in de portemonnee en dat willen we delen met anderen. Dit heeft ook te maken met hoe we al christen in het leven staan.”

‘Je moet dan wel je huis opgeven en je vertrouwde buurt. En we voelen ons hier helemaal thuis in alle opzichten’

Het was voor het Hengelose stel overigens geen gemakkelijke beslissing om hun huidige woning te koop te zetten. “Je moet dan wel je huis opgeven en je vertrouwde buurt. En we voelen ons hier helemaal thuis in alle opzichten, zowel in dit huis als in de buurt. Woongenot en een fijne buurt en school is natuurlijk heel belangrijk. Ook met het oog op de kinderen zijn we daarom eerst hier in de buurt gaan kijken.”

Spannend moment

De woning aan de andere kant van de Hengelose Esstraat, hadden ze nog niet bekeken.”Buren vroegen ons, waarom kijken jullie niet bij nummer 70? Eerst vonden we het wel een beetje gek om een huis zo dichtbij te bekijken. Maar we hebben toen toch gevraagd om een bezichtiging.” Ruth benaderde Wilfried van Dekkers Garantiemakelaars. Zij hadden het huis in de verkoop. “Voor ons was die bezichtiging een spannend moment, Wilfried bleef heel rustig en integer. Hij was professioneel en transparant en adviseerde en begeleidde ons goed. Het gevoel was daardoor ook gelijk goed. Toen we enthousiast werden over nummer 70 en besloten om ons huis in de verkoop te zetten, kon hij gelijk goed schakelen en bracht hij alles samen. Onze woning werd binnen een week verkocht.”

Tekst gaat verder onder de foto

Verschillen

Of de huizen veel op elkaar lijken? “Het zijn beiden jaren 30 woningen en van de buitenkant lijken de huizen best veel op elkaar. Maar van binnen zijn ze wel degelijk anders. “We hebben hier op nummer 67 een lichte woonkamer en een erker. Het huis op nummer 70 heeft een L-vormige woonkamer.” Ruth is erg enthousiast over de open keuken in het nieuwe huis. “Het huis heeft een uitbouw en je hebt daar een soort woonkeuken. Dat was altijd wel een wens van mij. Beneden gaan we er qua ruimte op vooruit maar het totaaloppervlakte van de woning is kleiner.” Ruth en Maarten gaan de keuken op nummer 70 overigens vernieuwen. De vloer wordt opgeschuurd en de slaapkamers krijgen nieuw behang.

Wat ze het meest zal missen? “Ik denk het plekje hier in de erker. Zodra het voorjaar wordt en de zon op de woonkamer staat, kun je hier heerlijk zitten. Maar zo’n fijne plek krijgen we ongetwijfeld in het nieuwe huis ook.”

Niet nieuw en groter

Ruth en Maarten gaan volgende maand aan de slag in hun nieuwe woning. “Als ik erop terugkijk, vind ik het heel bijzonder dat onze wens zo gelukt is. Mensen vroegen ons ook wel waarom we niet nieuw gingen bouwen, maar daar gaat het ons juist niet om. We hoeven niet nieuw en groter. Aan de andere kant hoeven we er ook niet op achteruit gaan. En het fijne is, wat we nu hebben opgebouwd hier, hoeven we niet op te geven.”

De buren in de Hengelose Esstraat reageerden tijdens de oliebollenborrel enthousiast dat Ruth en Maarten met hun twee zoons in dezelfde straat blijven. “We raken onze belangrijke basis niet kwijt. Het komt nu heel mooi samen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Dekkers Garantiemakelaars. Meer over Dekkers Garantiemakelaars ontdekken?

Dekkers Garantiemakelaars makelaars

Gesloten09:00 - 17:30

Oldenzaalsestraat 59, Hengelo

Bekijk meer:makelaars

adv.