Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Onno en Mariël: ‘Als we buiten zitten, zien we eekhoorntjes door de tuin lopen’

Aangeboden door Dekkers Garantiemakelaars 21 juli 2020

Wonen op een rustige plek, tegen de bosrand en waarbij je uitkijkt over de akkers. Mariël van Dooren en Onno van Roo waagden vier maanden geleden de stap en verhuisden van een jaren dertig woning in Hengelo naar een landelijk huis aan de Rougoorweg in Twekkelo. “De fazanten, hazen en eekhoorntjes lopen hier door de tuin. We zijn écht voor deze plek gevallen.”

Mariël en Onno wonen er sinds maart van dit jaar. “We wonen hier nu een paar maanden en willen nog wel het één ander verbouwen. Ze droomde al langer van een woning in een landelijke omgeving. We hebben een tijd gehuurd gewoond in een boerderij aan de Vliegveldweg”, vertelt Mariël. “Ik ben gek van paarden en de keuken van die woning zat naast de paardenstallen.”

Na twee bezichtigingen verkocht

Toen er echter een jaren dertig woning vrijkwam naast haar beste vriendin, verhuisden ze naar de Nicolaasstraat. “Ik had het gevoel dat we daar niet meer weg zouden gaan”, vertelt Onno. Mariël had echter haar droom om landelijk te wonen niet losgelaten. “Het jaren dertig huis was heel geliefd, maar het was voor mij een tussenstap”, vertelt ze. “Ik heb altijd de wens gehad om buitenaf te wonen.” Na de twee bezichtigingen aan de Rougoorweg waren ze beiden verkocht.

Tekst gaat verder onder de foto

Liefde voor de natuur

“We houden allebei erg van de natuur”, vertelt Mariël. Ik was vroeger echt een paardenmeisje, Onno trok er geregeld met zijn vader op uit in het bos. Tijdens de bezichtiging keek ik vanuit de keuken naar buiten over de akkers met de zon op de achtergrond en toen wist ik het zeker. Je hebt hier bos en een weids uitzicht. Als je over de akkers kijkt zie je mais groeien. Je ziet hier hazen, fazanten, reeën en nog meer dieren.”

Ze kregen de sleutel in maart, net voordat in Nederland de corona-maatregelen werden afgekondigd. Ze werkten daardoor de afgelopen maanden veel vanuit huis. Inmiddels hebben ze hun eerste verbouwingsplannen bijgesteld. Zo hebben ze hun eerste plannen om onder meer de hal groter te maken laten varen. “Naarmate je hier langer woont, ga je toch weer anders naar het huis kijken”, vertelt Onno. “Je denkt dat je bijvoorbeeld ergens graag zit, maar als je hier langer woont, merk je dat je ergens anders fijner zit. Zeker een tip”, zegt Onno, “voor als je verhuist. Ga er eerst een jaar wonen en kijk dan wat je wil.”

‘Het liefst richten we het zo in dat we meer contact hebben met de natuur’

Wat ze nog wel graag willen? De woning van Mariël en Onno bestaat uit twee delen. “We willen het andere deel van de woning erbij aantrekken”, vertelt Mariël. Nu kun je alleen beneden van het ene naar het andere gebouw, wij willen het ook boven op elkaar laten aansluiten. In het andere deel willen we straks een tuinkamer maken waar we ook gaan slapen. Met lage ramen zodat we over de akkers kunnen kijken.”

Diertjes

Maar er zijn nog meer verbouwingsplannen. Zo willen Mariël en Onno een andere vloer in de woning en willen ze de woning aan de buitenkant opknappen met onder meer zwarte luiken, grind en andere aanpassingen. “Het liefst richten we het zo in dat we meer contact hebben met de natuur. En misschien nog wel wat diertjes in de boomgaard”, lacht Mariël.

Tekst gaat verder onder de foto

Studenten keken mee met Mariël

Mariël is docent bij Saxion en tijdens de maanden waarin ze lesgaf vanuit huis, maakte ze de studenten af en toe deelgenoot van wat ze zag. “Dan zaten er wat eekhoorntjes in de tuin en dan liet ik ze dat even zien”, vertelt ze. Dat er volop noaberschap is in dit prachtige deel van Hengelo/Twekkelo hebben ze ook ervaren. “Een buurman hielp ons met een boom waarin de processierups zat. Als het nodig is, zijn mensen er voor elkaar. En nog leuk om te weten: de Stiewalpaden (Stiewel is Twents voor laarzen) lopen hierlangs.”

Hun jaren dertig woning aan de Nicolaasstraat verkochten ze binnen anderhalve week. “Wilfried van Dekkers Garantiemakelaars belde ons op kerstmiddag”, vertelt Onno. “Wij waren even de stad in toe hij belde. Dat het zo snel ging, hadden we ook niet verwacht.” Beiden zijn erg tevreden over Dekkers Garantiemakelaars als aan- en verkoopmakelaar. “Wilfried is heel rustig en eerlijk, vertelt Mariël, nuchter en oprecht. Hij neemt de tijd voor beide partijen en bij ons is dat heel goed gegaan. Bovendien durft hij knopen door te hakken.”

Tekst gaat verder onder de foto

Of ze al een favoriete plek in hun nieuwe woning hebben? “Binnen zit ik het liefst voor de open haard”, vertelt Mariël. “Buiten zitten we graag aan de rand van de tuin zodat je over de akkers kan kijken. Maar eigenlijk zijn er wel meerdere plekken waar we graag zitten. Zowel in de zon als in de schaduw als het erg warm is. Wij hebben hier elke dag wel een vakantiegevoel.”

adv.