Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In de woning van Marion en Gerard heeft niets een vaste plek: ‘Geen stijl is ook een stijl’

Door Majorie Nijbroek 5 augustus 2019

Marion Prinsen wist het vrij zeker. Verhuizen naar de Hasseler Es? No way, nooit! Maar ja, de liefde laat zich niet leiden. Want kijk waar Marion nu woont. Juist ja, in de Hasseler Es!

Marion woonde tot 6 jaar geleden in de Hengelose Es. Een heerlijke buurt om te wonen. Véél leuker dan wonen in die wijk aan de noordkant, daar was ze van overtuigd. “Het was de laatste wijk waar ik zou willen wonen.” Maar het kan verkeren. Want, zo zegt ze nu, “ik wil hier niet meer weg!”

Marion woont met haar man Gerard en zijn twee kinderen Maxime en Owen en de Amerikaanse bulldog Axel aan de rand van de wijk. Het is er heerlijk rustig wonen. Je hoort hier nauwelijks verkeersgeluid, zegt Marion. Als ze ’s nachts wakker worden, dan horen ze uilen en kikkers in plaats van auto’s en ander verkeer. En met een hond in huis is helemaal prettig: “Je gaat de deur uit, gaat rechts en nog een keer rechts en je loopt al buiten Hengelo!”

Geen stijl

Marion en Gerard houden niet van een strak interieur waar alles een vaste plek heeft. Juist niet! Hun credo: het huis moet leefbaar en gezellig zijn. En daar past niet echt bepaalde stijl bij. “Wij zeggen maar zo: geen stijl is ook een stijl. Bij ons hoeft niet alles in dezelfde kleur of vorm. Alles past bij ons.”  In hun woonkamer staan drie banken. Een grijze, een bruine en een donkerrode en we zien accessoires en lijstjes in verschillende kleuren. En toch matcht het prima, het ziet er hartstikke gezellig uit.

Stel dat we over drie maanden opnieuw langs zouden komen, grote kans dat veel meubels en spulletjes een andere plek hebben gekregen. “Wij veranderen nog wel eens wat, zeker binnen”, lacht Marion.

Tekst gaat verder onder de fotogalerij

De zelfgemaakte bench.
Het egelhuisje.

Overkapping

Ze zit zelf graag aan de tafel voor het raam, aan de straatkant. Want dan heeft ze goed licht om haar hobby, diamond painting, uit te oefenen. Maar het állerliefst is ze toch buiten. Wat dat betreft heeft ze een baan die perfect bij haar past,  Marion is namelijk postbezorger. En als er wat regen valt of het is aan de frisse kant? Geen probleem, dan gaat ze lekker met de jas aan buiten zitten. Dat kan, nu de nieuwe overkapping (nog maar net) klaar is. Het is haar nieuwe favoriete plekje in huis.

Haar handige man heeft de overkapping zelf gemaakt. Zoals hij veel in en rond het huis heeft gemaakt. Een toffe hondenbench, een bartafel, tuintafel en een tuinbank om wat voorbeelden te noemen. “Ik zeg hoe ik het graag zou willen en dan mag hij kijken of het uitvoerbaar is”, lacht Marion. En dat is eigenlijk altijd wel het geval.

Egelhuisje

Marion is een groot dierenliefhebster. Ze zag ergens een egelhuisje. Of Gerard er ook eentje kon maken? Ja hoor, zeker wel. En we zien in de voortuin een zelfgetimmerd egelhokje staan. Het bakje met egelvoer is vaak leeg, dus egels vinden het een prima plekje.

Hoor haar enthousiast zijn over het huis en de wijk. Ze is er duidelijk op haar plek. “Wie had dat 6 jaar geleden kunnen denken..”

Jouw huis in deze rubriek?

Vind je het leuk als we een keer bij jou langskomen voor een verhaal over jouw woning? Dat kan, vinden we zelfs heel leuk! Stuur een mailtje naar [email protected] en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op indebuurt.

Meer over wonen in Hengelo:

Anneloes en Joris wonen in een tiny house: ‘In dit huis gebruik je alle ruimte’

Heb jij ze al gezien? Er staan 7 tiny houses op het terrein van de voormalige Hengelose bierbrouweri...
Hasseler Es

In welke Hengelose wijk wonen de meeste (en minste) mensen?

Onze stad telt zo'n 80.660 inwoners. Maar waar wonen al deze mensen eigenlijk? Wij zijn eens in de c...
Bataafse Kamp

Dit gaat er gebeuren met de Bataafse Kamp

Het heeft even geduurd voor duidelijk werd wat er gaat gebeuren met de Bataafse Kamp. Maar die duide...

adv.