Binnenkijken bij Jeffrey en Wendy: ‘Mensen zijn verrast als ze hier voor het eerst komen’

Wendy Bolhuis

Wendy wist het zeker. Ze zou niet terugkeren naar de Hasseler Es, de wijk waar ze is opgegroeid. Maar je raadt vast al waar ze met man Jeffrey en hun twee kindjes woont. Juist ja, in de Hasseler Es! 

Als we binnen zijn in deze twee-onder-een-kapper aan de Wim Kanstraat, kijken we verrast rond. Wat een ruimte, wat een licht en wat is het huis prachtig gestyled. Wendy lacht, ze hoort het vaker. “De meeste mensen zijn verrast als ze hier voor de eerste keer binnen komen”, zegt ze.

De woning dateert uit 1987, het is het laatste stukje van de wijk dat gebouwd is. Toen ze dit huis in de winter van 2011 gingen bekijken, waren ze niet zozeer onder de indruk van het huis zelf – veel bruin, overal vloerbedekking en er was sinds de bouw niet veel aan gedaan – als wel van de plek. Van het vijvertje bijvoorbeeld waar op dat moment werd geschaatst, van de weilanden met vrij uitzicht. “Een heerlijke plek om te wonen”, wisten ze meteen.

Flinke verbouwing

We hoeven eigenlijk niet te vragen of ze veel aan het huis gedaan hebben, dat zie je zo wel. In 2014 hebben ze de woning ingrijpend verbouwd tot het sfeervolle huis dat het nu is. En dat was een best karwei. Wendy en Jeffrey hebben overal inspiratie opgedaan en zelf de ideeën op papier gezet.

Opvallend is dat ze de woning als het ware omgedraaid hebben. Voorheen was de woonkamer aan de straatkant, nu is daar de keuken. Jeffrey kan goed koken en doet dat ook graag. Hij wilde graag veel aanrechtblad en Wendy wilde een kookeiland. Wendy wijst en zegt lachend: “Voldoende aanrechtblad is er, maar het kookeiland is een schiereiland geworden.”

Grote uitbouw

De keuken heeft ensuite deuren naar de woonkamer. En wat voor woonkamer! Dankzij de uitbouw van bijna 4 meter over de volledige 5,5 meter breedte is het een megagroot woongedeelte. Een lichte woonkamer ook, door een lange lichtstraat in het plafond. Net als in de keuken zien we hier veel grijs en wit en toffe accessoires, in het olijfgroen.

Wendy

Wendy wijst op de haard. “Dat vind ik zelf het mooiste aan de woonkamer.” En de haard, dat is best een project geweest. De muur is een stuk naar voren gehaald en de haard is er in verwerkt. Aan de zijkant van het muurtje zie je een deurtje en daarachter is flink wat opbergruimte. Handig om spulletjes neer te zetten die je niet per se in het zicht wilt hebben.

In de hal vinden we de kapstok erg vernuftig. Deze is ruim 2,5 meter lang en gemaakt van steigerbuizen. Een deel van de kapstok is verstopt achter de meterkast. Het voordeel daarvan? De zomerjassen hoeven in de winter niet naar zolder, maar hangen wel uit het zicht.

De veranda in de tuin (“een heerlijke plek in de zomer”), de waskamer op zolder en de nieuwe badkamer; er is nog veel meer dat dit huis een megaprettige woonplek maakt.

Dol op stylen

De inrichting en aankleding is Wendy’s pakkie-an. En dat is een feest als je zoals Wendy dol bent op interieur en styling. “Ik heb als kind mijn eigen kamer honderdduizend keer opnieuw ingericht en mijn favoriete uitje was naar de Ikea”, lacht ze. Ze wisselt de accessoires dan ook regelmatig. “Je wilt niet weten hoeveel kussentjes ik heb, de bergruimte boven ligt er vol mee. Alles wat je neer kunt leggen, vervang ik makkelijk en snel.”

Hoe Jeffrey dat vindt? “Hij denkt graag mee met de grote lijnen, maar laat de accessoires met plezier aan mij over”, lacht Wendy.

Interieurtips

Vind jij het ook leuk om jouw interieur met een klein budget een boost te geven? Kijk dan eens op het platform fabinterieurhulp.nl dat Wendy en haar zus beheren. Je doet er vast veel inspiratie op! Dat geldt zeker ook voor Wendy’s hippe Instagramaccount @interieurhulp.

Ook meedoen?

Wil jij ook een keer vertellen over je woning? Stuur ons een berichtje via [email protected]. We komen graag bij je langs!

Lees ook:

 • Binnenkijken bij: Joop en Elly wonen in een voormalige bakkerij

  Zeg Bakkerij Borkent en grote kans dat er bij de wat oudere Hengeloërs een belletje gaat rinkelen. Dat is toch...

  bakkerij

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Gespot op Funda: in dit huis wordt veel bier ingepakt”

Gespot op Funda: in dit huis wordt veel bier ingepakt

Gallivante te koop Hengelo
Ga naar “Binnen of buiten de norm: zoveel sociale huurwoningen zijn er in Hengelo”

Binnen of buiten de norm: zoveel sociale huurwoningen zijn er in Hengelo

Stadhuis Hengelo
Ga naar “Zo ziet het mysterieuze kraakpand in Hengelo er vanbinnen uit”

Zo ziet het mysterieuze kraakpand in Hengelo er vanbinnen uit

Kraakpand Hengelo (3)

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “ALLE KERSTHANGERS/-BALLEN”

ALLE KERSTHANGERS/-BALLEN

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit gebreide tuniek** € 14,99”

True Spirit gebreide tuniek** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022