Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je eigen boeketje plukken? Wij namen alvast een kijkje bij het Plukreef

Door Miranda Nijland 9 juli 2018

Wist jij dat er aan de Twekkelerweg 350 een heel mooi RUST-punt zit? Waar je bovendien deze zomer bloemen kan plukken? Een prachtig plekje in buurtschap Twekkelo nabij een fietsknooppunt. Wij namen er een kijkje.

Nu de vakantie dichterbij komt en je misschien weer meer tijd hebt voor fietstochtjes met de kinderen, is dit een hele mooie plek om even aan te waaien. Hoe leuk, je kunt er op het eeuwenoude erf van de familie tegen betaling een kop koffie of thee drinken en je kinderen kunnen even op de traptrekker rondrijden. Van wilgentakken is een hele leuk hut gemaakt, waar de kinderen in kunnen spelen.

Drie generaties

Op Erve ’t Reef wonen drie generaties Reef. Ilse en Martijn Reef runnen het boerenbedrijf. De pluktuin (Het Plukreef) is een initiatief van Ilse samen met schoonzus Jeanine. “Het idee voor de pluktuin ontstond tijdens een verjaardag”, vertelt Jeanine. “De ponyweide werd niet meer meer gebruikt en Ilse en ik kwamen op het idee voor een bloemenpluktuin. Vervolgens hebben we ons ook aangesloten bij de RUST -punten. Fietsers kunnen hier even stoppen en op basis van zelfbediening en een bijdrage een kop koffie of thee drinken.”

Droogte

Jeanine is blij dat vorige week de poort van de Pluktuin weer open is gegaan. “Ondanks de extreme droogte heeft dit toch maar een weekje langer geduurd dan vorig jaar. Maar er kan nu geplukt worden. Echter, is dit wel zolang de voorraad strekt. Nog niet alles is in volle bloei maar het begin is er.”

Het eeuwenoude erf is de plek waar de familie het liefst zit. “We zitten hier heel graag onder de oude eiken, vertelt Jeanine. “Het is hier heerlijk, ook als het erg warm is kun je hier in de schaduw prima zitten.”

Jeanine Reef

Spoorfietsen

Het Plukreef ligt dichtbij het traject van het spoorfietsen. De familie Reef krijgt dan ook veel gasten die na hun spoorfietstocht even koffie willen drinken. “We bieden ook een lunch of high tea aan”, vertelt Jeanine Reef, “maar dan moeten bezoekers eerst reserveren.”

Bij slecht weer, kun je koffie drinken in de verbouwde stal van de boerderij. Daar is een klein winkeltje ingericht waar je onder meer verse producten waaronder eieren en aardappelen kan kopen.

Historie boerderij

De historie van de boerderij van de familie Reef gaat ver terug. “Een familielid van ons heeft de geschiedenis van de boerderij uitgezocht en zij ontdekte dat de boerderij vanaf 1380 bewoond is geweest”, zegt Jeanine. “Onze familienaam komt hier voor het eerst voor sinds begin 1600.”

Ilse Reef bij de Pluktuin

Wil jij je eigen boeketje plukken? Het Plukreef is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Vanwege de droogte en het warme weer is het volgens Ilse en Jeanine het beste om de bloemen zo vroeg mogelijk in de ochtend te plukken.

Meer over

Doen Wonen

adv.