Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Ben en Joke: ‘Als ik hier naar het hek loop, komen de paarden naar me toe’

Aangeboden door Dekkers Garantiemakelaars 25 november 2019

We hebben heel veel mooie woningen in Hengelo. Deze week reden we echter naar het andere Hengelo, in Gelderland. Sinds een paar weken wonen Ben en Joke hier: ze zijn dus verhuisd van ons Hengelo naar de Gelderse plaats met dezelfde naam. Ze voelen zich inmiddels helemaal thuis op hun nieuwe plek: “Om medische redenen ging het niet meer in onze oude woning aan de Bronkhorststraat in de Woolder Es. We zijn heel blij dat we deze stap hebben gezet.”

Ben en Joke Lievers wonen sinds drie weken in een oud boerderijtje (gelijkvloers) naast hun zoon in het Gelderse Hengelo. Voor ons zien we een mooi schouwspel van zonnestralen, weilanden én een prachtige oude boerderij. Vanuit hun woonkamer hebben ze een ver uitzicht over de weilanden. Met hun eigen meubelen en schilderijen van kunstenaar Jan te Wierik voelen ze zich heel erg thuis in hun ‘paleisje’.

Tekst gaat verder onder de foto

De stad hebben ze achter zich gelaten, op hun nieuwe plek hoeven ze niet eens erg te wennen. “Er is hier genoeg te beleven”, vertelt Ben. “Een muziekband, eetclub en kookclub.” Ook het noaberschap en de gemeenschap spreekt Ben en Joke erg aan.

Zoeken naar een bungalow

Ben en Joke zochten al langere tijd samen met Wilfried van Dekkers Garantiemakelaars naar een bungalow ergens tussen Lochem en Zutphen, maar dat bleek niet eenvoudig. “We wilden graag een woning waar we niet veel meer aan hoefden te doen. Onze zoon en schoondochter stelden voor om bij hun te komen wonen. Vervolgens hebben we gebeld met Wilfried en onze woning aan de Bronkhorststraat in de verkoop gezet. Hij zette het huis ’s avonds op internet en een week later was het verkocht.”

‘De winkels liggen 7 kilometer hier vandaan, maar je kunt ontspannen rijden en hoeft niet in de file te staan’

Houtkachel

Aan het boerderijtje hoefde niet veel te gebeuren. Inmiddels is het echt hun huis geworden. De badkamer is nog niet helemaal klaar en Joke en Ben willen nog graag een houtkachel. De woning is een stuk kleiner dan hun oude woning aan de Bronkhorststraat. Joke: “Met name de keuken en de slaapkamer zijn kleiner. Dat wilden we ook graag. Ik ben longpatiënt en Ben is hartpatiënt. Hier hebben we geen trappen, dit is veel beter voor ons.”

Of Ben en Joke nu verder moeten rijden voor voorzieningen? “De winkels zijn op 7 kilometer, maar je kunt ontspannen rijden en hoeft niet in de file te staan”, vertelt Joke.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Fijn contact

Het contact met Wilfried van Dekkers Garantiemakelaars is er al meer dan tien jaar. “We hebben al heel fijn contact met hem sinds we onze eerdere woning aan de Professor Lorentzstraat wilden verkopen”, vertelt Ben. “Wilfried heeft die woning heel snel verkocht en voor ons de Bronkhorststraat aangekocht. Dekkers Garantiemakelaars is een fijn bedrijf met betrouwbare mensen om zaken mee te doen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Of ze het andere Hengelo nog gaan missen? Ze denken van niet. “Als ik hier naar het hek loop, komen de paarden naar me toe”, vertelt Ben. “Dan weten ze dat ze wat eten krijgen en beginnen ze te hinniken. We voelen ons hier echt thuis.”


Meer over Dekkers Garantiemakelaars ontdekken?

Dekkers Garantiemakelaars makelaars

Geopend09:00 - 17:30

Oldenzaalsestraat 59, Hengelo

Bekijk meer:makelaars

adv.