Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wonen in je oude school? Bataafse Kamp in de verkoop

Door Miranda Nijland 3 december 2018

Waarschijnlijk heb je het al gehoord: de gemeente zet de Bataafse Kamp in de verkoop. Wie weet kun jij straks wonen in je oude school. Wij mochten met Roy Duijn, bedrijfsmakelaar van Snelder Zijlstra, meelopen door dit historische pand en keken onze ogen uit.

Het zou zo maar kunnen dat jij er vele lessen hebt gevolgd en dat je in dit gebouw rond liep van brugklasser tot examenleerling. Heb jij een speciaal gevoel bij dit gebouw? Houd de plannen voor de Bataafse Kamp dan goed in de gaten, want wie weet kun jij er straks wonen.

De Bataafse Kamp is gebouwd in 1954 en is een typisch wederopbouw gebouw van maar liefst 6000 vierkante meter groot. De laatste scholieren van de Spindel hebben eerder dit jaar het gebouw verlaten. Momenteel hebben Hengelose kunstenaars er prachtige ateliers ingericht.

De atelierruimte van Lara Vos

Roy: “We zijn vooral op zoek naar een gave invulling. Oftewel een visie op de mogelijkheden met het voormalige schoolgebouw en het park. Deze visie moet onderbouwd worden met een goed financieel kader. Bovendien zijn er wederopbouwelementen in de school die verwerkt moeten worden in het plan, zoals de wandschildering.” Het gaat dus niet om de hoogste bieder, maar om het totaalplaatje.

Typische wederopbouwelementen

En juist die wederopbouwelementen maken het gebouw zo bijzonder. De wandschildering, maar ook de tegeltjes van 10 bij 10 centimeter in de gangen. Ook zijn de originele glas-in-lood ramen nog zichtbaar. En misschien herken je deze oude gymzaal nog wel met de ramen van enkel glas met stalen kozijnen met een betonnen omlijsting. En dan kijk je ook nog uit over een stadspark. Zie jij jezelf hier al wonen straks?

Rustige plek

Hoe de Bataafse Kamp er straks uit gaat zien, is dus nog een groot vraagteken. Maar dat het een gave invulling moet krijgen, dat zijn we helemaal met Roy eens. “Dit is gewoon een unieke plek”, zegt Roy. “Je woont hier hartje stad, maar het is hier toch rustig doordat je bijvoorbeeld niet tussen de horeca zit. Er ligt een park bij met onder meer monumentale bomen en ook het Prins Bernhardplantsoen is op loopafstand.”

adv.