‘Garderobe is perfect, maar durf te combineren met kleuren!’

garderobecheck
foto; Danielle Gantevoort

“Het zou fantastisch zijn om een garderobecheck te winnen. Maar er valt niets te checken, want 95% van mijn kleding is donkerblauw.” Met deze oproep won de Hengelose Erna Gantevoort een garderobecheck die wij van indebuurt  samen met Janique Schildkamp van Unique Janique hebben verloot. Afgelopen maandag was het zover en wij mochten meekijken…


Erna stuurde ons een bericht dat ze ”behalve veel donkerblauwe kleding ook een flink aantal witte en licht blauwe blousjes” heeft. “That’s all. Dus een kleur/kleurtjes erbij zou een aanvulling zijn op mijn standaard blauw.” En wat blijkt? Erna’s garderobe is helemaal zo gek nog niet. Volgens Janique is-ie zelfs perfect!

Foto’s: Danielle Gantevoort

Koele en heldere kleuren

Hoe leuk is het om te ontdekken welke kleuren jou het mooiste staan. Janique geeft dit kleuradvies aan de hand van verschillende kleurenkragen die ze Erna voorhoudt. “Erna staan de koele en heldere kleuren het mooist”, zegt Janique. Ze gaat meer richting het wintertype omdat ze dan krachtiger overkomt. De haarkleur heb ik wat donkerder geadviseerd. Erna heeft veel blauw in haar garderobe, geen slechte keuze dus. Zwart staat Erna minder mooi in haar gezicht.””Erna is een klassieke persoonlijkheid en ze wil zich onderscheiden in kleding door middel van de stijl, onder meer door details in kleding.

Y-type

In haar stijladvies adviseert Janique dat Erna qua kleding het accent het beste op de benen kan leggen. Hier is ze ook het meest trots op. “Erna is een zogenaamd Y-type”, vertelt Janique. “Ben je een Y-type? Dan zijn je schouders breder dan je heupen. Leg het accent op de benen door bv een broek met een print te dragen. Het ideale jurkje voor Erna’s figuur is een A-lijn jurk. Zo brengt ze balans in haar figuur.” Veel kleding in Erna’s garderobe kan volgens Janique nog goed worden gedragen qua kleur en vorm. “Je kunt je blauwe jasjes juist heel goed combineren met andere kleuren.” Janique haalt een felrode blouse uit de kast en combineert dit met één van de blauwe jasjes.

Niet gedragen

Welke vrouw heeft het niet? Een jurkje in de kast dat nog nooit gedragen is. Ook Erna kent het. Ze heeft een bruine suède jurk en weet niet goed wat ze daar het beste bij kan dragen. Janique combineert de jurk met een lichtblauw gestreept kraagtopje met een cobaltblauwe sjaal en donkerblauwe laarzen. Erna wordt gelijk enthousiast. Een grijs jasje combineert Janique met lila.


Twee jasjes in de juiste paarse kleur worden weer naar voren getoverd. “Die staan je echt prachtig”, zegt Janique. Ze adviseert Erna de jasjes die ze al een paar jaar niet heeft gedragen weg te doen.

Genoeg basiskleding

Volgens Janique heeft Erna genoeg basiskleding, maar is het zaak om haar kleding te combineren. Erna: “Ik weet nu welke kleuren me het mooist staan”. Qua kleur en vorm ziet de garderobe van Erna er dus prima uit. Het advies voor Erna? Durf te combineren met kleuren!

Unique Janique

5,0
(8)

Hengelo

Meer informatie

Unique Janique

5,0
(8)

Hengelo

Meer informatie

Meer in deze categorie

Winkelen

Ga naar “Alles is liefde! Met deze acties in Hengelo verras je jouw valentijn”

Alles is liefde! Met deze acties in Hengelo verras je jouw valentijn

Ga naar “7 x bij deze winkels scoor je een chic pak in Hengelo”

7 x bij deze winkels scoor je een chic pak in Hengelo

Ga naar “Oproep: wat zijn jouw herinneringen aan de Lambertushof in Hengelo?”

Oproep: wat zijn jouw herinneringen aan de Lambertushof in Hengelo?

Lambertushof Hengelo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

  • Jumbo
  • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4”

Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alpro van € 2,89 voor € 0,99”

Alpro van € 2,89 voor € 0,99

  • Dirk
  • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “LSC Smart Connect convectorkachel voor € 49,95”

LSC Smart Connect convectorkachel voor € 49,95

  • Action
  • Geldig t/m 7 februari 2023