Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze modezaak in het centrum gaat flink uitbreiden (ook met damesmode)

Door Majorie Nijbroek 2 augustus 2019

Sinds enkele maanden vind je Jack & Jones in het pand op de hoek van de Wemenstraat/Kloosterhof. De kledingwinkel heeft nu nog maar een klein deel van het megagrote winkelpand in gebruik. Maar dat gaat heel snel veranderen: de modezaak gaat fors uitbreiden, ook met (betaalbare) damesmode!

Even terug in de tijd. Jack & Jones zat jarenlang in winkelcentrum De Brink. Tot eind juli 2017. Die winkel ging dicht, maar gelukkig maakte de zaak in Hengelo een doorstart. Jack & Jones trok in augustus 2018 in bij modezaak ZZenZ for Style van eigenaren Ruud Bittink en Rick Quinten, op de hoek van de Enschedesestraat en de Nieuwstraat (oude pand van Oostvogel).

Volgende verhuizing

Maar die locatie werd al snel te klein en te onoverzichtelijk en in 2018 maakten Ruud en Rick de verhuizing van hun modezaak naar de hoek Kloosterhof/Wemenstraat bekend. En daar zit de winkel nu sinds april.

Als je het hebt over een ruim pand: dát hebben de ambitieuze ondernemers op die plek. Het pand is liefst 500 vierkante meter groot. Op dit moment heeft Jack & Jones een klein deel in gebruik. Dat is het gedeelte aan de kant van Winkelcentrum Thiemsbrug, waar ook de ingang zit.

Uitbreiden

En de heren komen met mooi nieuws. Want ze gaan uitbreiden. Flink uitbreiden kun je wel zeggen. De rest van het pand wordt er bij getrokken. Voor de bouwvak is er al veel gebeurd. Nieuwe plafonds, nieuwe vloeren, een andere inrichting. Na de bouwvak worden de werkzaamheden voortgezet. Het is de bedoeling dat begin september de vernieuwde en flink vergrote modewinkel opent.

Lampen van Stork

Jack & Jones heeft een industriële look en die inrichting wordt doorgetrokken naar het nieuwe gedeelte. En leuk detail: in het hele pand hangen straks lampen die nog in de fabrieken van Stork hebben gehangen!

De collectie van Jack & Jones wordt flink uitgebreid. De kleding van Jack & Jones Original komt erbij en ook kleding voor tieners die uit de grootste kindermaten zijn gegroeid.

Ook damesmode

En meer mooi nieuws: in ruim de helft van de winkel vind je met ingang van begin september dameskleding. Om welke merken het gaat? In ieder geval damesmode van Pieces en Jacqueline de Yong en daar komt nog een derde merk bij. Er komt een aparte ingang aan de kant van de Wemenstraat. Je kunt straks wel door het hele pand lopen; het wordt één grote kledingzaak, op minder dan 100 meter van de terrassen op het Burgemeester Jansenplein.

Ruud en Rick zijn maar wat blij dat ze zijn verhuisd naar deze plek. Ze zitten naast Winkelcentrum Thiemsbrug en de winkels zijn er 7 dagen in de week geopend. Je hebt er dus altijd veel aanloop. Ook de nieuwe modezaak is (nu al) iedere zondag van 12.00 tot 17.00 uur open.

Ook prettig: er wordt om de hoek een nieuw parkeerterrein aangelegd met zo’n 110 parkeerplekken.

De ondernemers hebben nog veel meer in petto. Meer mooie plannen op ondernemersgebied (daar horen we vast binnenkort meer over!) én ook voor activiteiten om mensen te trekken. Ruud zit in zijn vrije tijd in de entertainmentindustrie, “dus genoeg kennis en contacten voor kleine of grote events”.

Lees ook:

Jack en Jones Hengelo

Mooi nieuws! Deze kledingzaak opent in het oude pand van Nano Interieur

Je hebt misschien gezien dat het pand van Nano Interieur sinds een tijdje leeg staat. Maar niet lang...

Handig, je kunt tijdelijk weer parkeren op het Burgemeester Jansenplein

Onlangs lieten we je zien hoe het gaat met de bouw van het nieuwe stadskantoor. We hebben meer nieuw...

adv.