Het is Boekenweek! Deze leestips kregen we van Boekhandel Broekhuis

Door Miranda Nijland 13 maart 2018

Het thema van de 83ste Boekenweek, die tot en met zondag 18 maart wordt gehouden, is ‘Natuur’. Ben jij op zoek naar een leuk boek met als thema ‘Natuur’? Wij vroegen Frank Giesen, bedrijfsleider bij Boekhandel Broekhuis Hengelo, om 5 boekentips met dit thema. Veel leesplezier!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Alle vogels

“Er zijn heel veel vogelboeken geschreven, veelal met plaatjes en tekst. ‘Dorrestijns Vogelgids’ was in dat opzicht al een verademing. Maar ‘Alle Vogels’ van Koos van Zomeren is het summum van het beschrijven van vogels die je nergens anders tegenkomt. Dus hou je van literatuur en vogels? Dan is dit boek echt een aanrader. Eigenlijk moet je hem zelfs in je kast hebben. De manier waarop hij het beschrijft is met zoveel liefde gemaakt, dat je het ook met die intentie leest.”

Schrijver Koos van Zomeren is woensdagavond 14 maart in de Hengelose bibliotheek. Ivan Borghstijn gaat van 20.00 tot 22.00 uur met hem in gesprek naar aanleiding van zijn magnum opus ‘Alle Vogels’. De kosten van deze avond zijn voor leden van de bibliotheek €5, niet-leden €7,50. Boekhandel Broekhuis is aanwezig met een boekverkoop. Er is ook tijd om je boeken door Van Zomeren te laten signeren.

Boekhandel Broekhuis boekhandels

Vandaag gesloten

Wemenstraat 45, Hengelo

Bekijk meer:boekhandels

Wild plukken

 

Wild plukken is geschreven door Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer. Gezond en lekker eten groeit gewoon om je heen, wild in de natuur. “Het is een combinatie van wilde planten plukken en daar iets mee doen. De wilde rucola komt erin voor, de korenbloem, de moerasspirea. Het boek is vandaag binnengekomen”, aldus Frank. “Dus als je bewust bezig bent met de natuur en je wil er iets mee doen, is dit boek een aanrader.”

Mijn wilde tuin

“Geschreven door Meir Shalev, een groot schrijfster. Van wereldformaat. Er zit een bepaalde filosofie achter, bewustwording van de natuur en waar we mee bezig zijn.”

Elmet

 

Een aangrijpend debuut van de jonge auteur Fiona Mozley. “Het wordt wel lyrisch en mythisch genoemd.” Elmet is het overtuigende portret van een gezin aan de rand van de samenleving en een aangrijpende bespiegeling van waar mensen toe in staat zijn als ze tot het uiterste worden gedwongen.

Boek als treinkaartje

Voor de Boekenweek 2018 schreef de Vlaamse bestsellerauteur Griet Op de Beeck dit jaar het Boekenweekgeschenk: ‘Gezien de feiten’. Je krijgt het cadeau bij Boekhandel Broekhuis bij besteding van tenminste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Ook dit jaar sluit hoofdsponsor NS de Boekenweek af in de trein. Op zondag 18 maart reis je op vertoon van het Boekenweekgeschenk (Gezien de Feiten van Griet Op de Beeck) de hele dag gratis met de trein.

Boekenweekessay

Jan Terlouw schreef het Boekenweekessay 2018. Een ode aan de natuur en een pleidooi voor duurzaamheid. Deze week verkrijgbaar bij Boekhandel Broekhuis voor € 3,50.

Foto: Boekenweek.nl

 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Winkelen

adv.