Binnenkijken bij Dianne en Ron: ‘De veranda is wel de beste beslissing geweest’

Door Majorie Nijbroek 6 mei 2019

We mogen regelmatig binnenkijken in een Hengelose woning en echt, we love it! Dit keer zijn we naar de Vossenbelt gereden. In die wijk, aan de Kroeskarperstraat, wonen Ron en Dianne Reinders.

Zoon Alex en dochter Lizzy zijn uitgevlogen, ze studeren allebei in Groningen. Wie er wel is, is Pebbels. Hun trouwe hond, die ze vanwege haar leeftijd (12) liefkozend hun oude oma noemen.

Ron en Dianne zijn allebei geboren en getogen Hengeloërs. Lang geleden hebben ze een half jaar in Enschede gewoond, maar “we zijn heel snel terug gegaan”. Hengelo is de stad waar ze zich het meest happy voelen.

Wat een ruimte

Ze zijn 14 jaar geleden in dit vrijstaande huis, toen een nieuwbouwproject, komen wonen. Daarvoor woonden ze aan de Rabatstraat. “Vanuit het zolderraam zie je ons vorige huis nog”, zegt Dianne, opleidingsadviseur bij de Ziekenhuisgroep Twente. “We wilden eigenlijk bouwen, maar er waren niet veel kavels en we hadden geen geduld meer. Toen kwam dit”, zegt Dianne. Wat ze vooral aansprak? De ruimte. Het huis heeft zes (slaap)kamers! Op de eerste verdieping vijf en op zolder een extra slaapkamer.

Fijnste plek: de veranda

Een vrijstaand huis, een fijne tuin, veel ruimte, weinig verkeer; we snappen heel goed waarom ze hun huis omschrijven als een heerlijke plek om te wonen. Wat Dianne zelf supergaaf vindt: “De veranda!” Het is de plek waar ze heel graag en zo vaak mogelijk zitten. Die veranda – met buitenhaard – was er nog niet toen het huis werd gebouwd. “Ron wilde een veranda. Vond ik prima, maar dan wilde ik een uitbouw van de woonkamer”, zegt Dianne.

Het is allebei gebeurd. “De veranda is wel de beste beslissing geweest, dat kan ik iedereen aanraden. Zomers zitten we eigenlijk altijd buiten. De deuren open, de open haard aan als het afkoelt. Dan kun je lekker zitten hoor.”

Binnen hebben ze ook hun favoriete plekje, ze zitten het liefst in de twee fauteuils voor het raam. “Een heerlijk plekje bij het raam en met veel licht.”

Kantoor aan huis

De garage is 5 jaar geleden verbouwd tot kantoor voor Ron. Hij bouwt en verkoopt racetrailers en heeft een fijne werkplek op de dagen dat hij thuis werkt.

Ze wonen tegenover De Toermalijn. Op dit kinderdagcentrum zitten kinderen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. De Toermalijn komt niet altijd even positief in het nieuws. Jammer, vindt Dianne. Want overlast? Dat ervaren zij helemaal niet zo. Ja, twee keer per dag brengen en halen busjes de kinderen, but that’s it.

Rustige plek

Dianne omschrijft de Kroeskarperstraat juist als een rustige plek om te wonen. Hun straat is een fietsstraat, waar fietsers voorrang hebben en maar weinig auto’s rijden. En in een mum van tijd ben je bij het water van de Kleigaten van Rientjes. Een mooie plek om te lopen met de hond.

En toch gaan Ron en Dianne deze fijn plek verlaten, horen we. Hoe dat zit?

Grote tuin

“Eigenlijk wilden we hier blijven wonen. Maar ja, toen kwam ‘dat huis’ in Dalmeden te koop”, zegt Dianne. En met ‘dat huis’ bedoelt ze de woning die ze al langer kent en waar ze al een tijdje weg van was. Omdat het een prachtig huis is, in dezelfde fijne buurt staat én een grote tuin heeft. Hoe fijn is dat als je dol bent op tuinieren? Het totaalplaatje heeft Ron en Dianne toch doen besluiten om te verhuizen. Heel ver gaan ze – net als 14 jaar geleden – trouwens niet uit de buurt. Lachend: “We schuiven gewoon weer een stukje op.”

Lees ook:

Binnenkijken bij Niels

Binnenkijken bij Niels aan de Bothastraat: ‘Ik wilde niet weg uit deze buurt’

Onderweg naar de stad of op weg naar zijn werk kwam Niels Schepers bijna dagelijks langs het apparte...
Wendy Bolhuis

Binnenkijken bij Jeffrey en Wendy: ‘Mensen zijn verrast als ze hier voor het eerst komen’

Wendy Bolhuis wist het zeker. Ze zou niet terugkeren naar de Hasseler Es, de wijk waar ze is opgegro...

adv.