Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Julia en Lindy organiseren clinic mét profvoetbalsters

Door Miranda Nijland 11 oktober 2019

Nog geen plannen voor de herfstvakantie? Dan hebben wij een tip voor je. Julia Bolhuis en Lindy de Jong houden samen met enkele profvoetbalsters een voetbalclinic voor meiden en jongens bij Wilhelminaschool!

Julia en Lindy lopen sinds deze maand stage bij het bedrijf FlowSports in Enschede. Dit is een managementbureau in het vrouwenvoetbal dat de belangen van profvoetbalsters behartigt. Eerder dit jaar organiseerde de Hengelose Julia met mede-studenten Sportmarketing van Saxion een Obstacle Run bij het Rutbeek om de vreselijke ziekte ALS onder de aandacht te brengen. De studenten haalden hiermee ruim 4000 euro voor het goede doel op. Lindy studeert Hotelmanagement aan de Hogeschool in Breda.

Profvoetbalsters

Met de voetbalclinic hopen Julia en Lindy meer meiden aan het voetballen te krijgen. Het liefst bij SV Wilhelminaschool, dat het meidenvoetbal stevig omarmt. Op dit moment zijn er al 5 meidenteams en (samen met Juliana ’32) 2 damesteams, en is er elk jaar een groot meidentoernooi. “De laatste jaren zijn er wel veel meer meiden gaan voetballen”, vertelt Julia. “Maar het zou helemaal mooi zijn als we nog meer meiden enthousiast krijgen voor deze sport.”

Julia voetbalt al van jongs af aan bij Wilhelminaschool. Tot haar 14e was ze lange tijd het enige meisje in het team, later kwam daar nog een andere speelster bij. En ja, daar werd ook wel eens een opmerking over gemaakt. ‘Kijk, er speelt een meisje in dat team’.

Julia heeft dat nooit erg gevonden. “Ik had altijd een heel leuk team.” Nu voetbalt ze in Juliana ’32/SV Wilhelminaschool VR 2. Ze vindt het gaaf dat het vrouwenvoetbal inmiddels zo is gegroeid.

Profvoetbalsters

Ben je een beetje bekend met het vrouwenvoetbal in de regio? Dan ken je vast keepster Daphne van Domselaar, middenvelder Davinia Vanmechelen (zij speelt ook in het Belgisch elftal) en aanvaller Fenna Kalma wel. Zij verzorgen die woensdag de trainingen tijdens de voetbalclinic. Zo leer je tips en trics van échte profs!

Ook voor jongens

Ook jongens zijn van harte welkom bij de voetbalclinic. Ook voor hen is het leuk training te krijgen van top-voetbalsters. De gratis clinic voor meiden en jongens van 7 tot en met 14 jaar bij SV Wilhelminaschool aan de Kanaaldijk 12 is woensdag 23 oktober van 13.30 tot 16.00 uur. Dus trommel al je vrienden en vriendinnen op en meld je aan. Na de clinic kun je nog naar een meet & greet met de profvoetballers.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: [email protected]

Lees ook:

Banjeren door de modder; obstacle run voor het goede doel

Banjeren door de modder en klimmen over hindernissen. Klinkt dat jou als té gek in de oren? Dan hebb...

Rutger loopt marathon om geld op te halen voor spierziekte van zijn vrouw

Zit jij ook lekkerder in je vel als je even flink hebt gesport? Terwijl Rutger Sibma zijn grens in h...

adv.