Met deze lessen van Time2Move blijf je lekker fit

Aangeboden door Time2Move 5 juli 2019

Wil je eigenlijk wel wat fitter zijn, maar vind je het best lastig om zo een sportschool binnen te stappen? Bij de lessen Stay Fit (55+) van Time2Move is er persoonlijke aandacht en kun je sporten in huiselijke sfeer. Wij gingen kijken in deze kleinschalige sportschool en spraken enkele deelneemsters.

De oudste deelneemster aan Stay Fit is 88. Het wordt ons gelijk duidelijk dat er geen leeftijdslimiet is. Oftewel, je bent nooit te oud om mee te doen. Sylvia, eigenaresse van Time2Move, verzorgt deze les die vanaf deze week twee keer per week gegeven wordt, op maandag en donderdag om 10.00 uur. Sylvia: “Je kunt ouder worden, maar je moet je lijf wel blijven onderhouden.”

Gezelliger

De les begint met een warming-up waarna er gewerkt wordt aan het verstevigen en soepel houden van spieren en gewrichten. Sjen (67) volgt Stay Fit nu anderhalf jaar. “Ik merk dat het heel erg goed is voor de conditie”, vertelt ze. “Ik heb echt het gevoel dat ik door deze lessen fitter word en de gewrichten soepeler blijven. Alle spiergroepen worden getraind en de muziek gaat niet megahard. Het zijn gewoon heel goede oefeningen die we doen.” Sjen stapte over van een grote sportschool naar de kleinschalige sportschool Time2Move.

‘Het gaat erom dat je dagelijkse dingen kan blijven doen’

De lessen Stay Fit zijn alles behalve eenzijdig, Sylvia zorgt dat er elke week een nieuwe les is. Sylvia: “Het gaat erom dat je je dagelijkse dingen kan blijven doen.” De dames die wekelijks na de les Stay Fit even gezamenlijk koffie drinken, zijn heel blij met de goede persoonlijke begeleiding tijdens de lessen. Jolande: “Je krijgt goede uitleg over de spiergroepen en hoe je ze gebruikt.”

Geen doel om af te vallen

Ellen (64) sport nu twee jaar bij Time2Move. Ze volgt meerdere lessen, waaronder wekelijks Stay Fit. “Ik wilde fitter zijn. Het was voor mij geen doel om af te vallen, ik wilde mijn conditie goed houden. Sylvia geeft heel leuk les en ze is enthousiast, elke keer weer.”

Positieve benadering

Tineke (59) waardeert het met name dat er altijd een positieve benadering is. “Ook als je even niet met alle oefeningen mee kan doen. De instructeurs weten waar ze het over hebben en nemen met passie en enthousiasme de groep mee tijdens de les. Er is ook lol. Wat ook handig is: je kunt altijd een les inhalen. Volgens mij gaat het er ook om dat je plezier in bewegen moet hebben, anders haak je af.” “Plezier en variëteit, dat maakt deze lessen zo leuk”, vult Ellen aan. “Dan word je vanzelf fanatieker.”

Behalve Stay Fit zijn er nog veel meer leuke lessen die je bij Time2Move kunt volgen, bekijk ze hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Time2Move. Meer over Time2Move ontdekken?

Time2Move sportscholen

Paulinastraat 40, Hengelo

Bekijk meer:sportscholen

Lees ook:

‘De leuke lessen zorgen ervoor dat sporten geen moeilijke opgave is’ en andere blije klanten van Time2Move

Dikke kans dat jij al 234 pogingen gedaan hebt om die wekelijkse gang naar de sportschool nu eens éc...

Sylvia runt een kleinschalige sportschool: ‘Hier sport je in een persoonlijke en gemoedelijke sfeer’

Genoeg kerststol en oliebollen gehad? En wordt het tijd om die paar pondjes weer kwijt te raken? Of ...

adv.