Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sinterklaasintocht Hengelo 2019; alle handige informatie op een rij

Door Majorie Nijbroek 15 november 2019

Vol verwachting klopt ons hart. Zaterdag 16 november komt Sinterklaas weer naar Hengelo. Hopelijk ben jij een beetje lief geweest dit jaar! Wij vertellen je alvast alles wat je moet weten over de sinterklaasintocht 2019 in Hengelo, en ook waar je Sinterklaas dit weekend nog meer kunt zien.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Zo laat begint de intocht

Hij komt, hij komt! Sinterklaas komt zaterdag 16 november om 14.00 uur aan in onze stad. Hij arriveert om 14.00 uur op het station. Natuurlijk is hij niet alleen, er komen 200 pieten met hem mee.

Dit is de route

Vanuit het station rijdt de Sint op zijn paard een route door de binnenstad. De route eindigt (rond 15.15 uur) bij De Appel. Daar wordt het gezelschap ontvangen door burgemeester Sander Schelberg en zijn wethouders. De route die Sinterklaas en zijn pieten afleggen:

plekken sinterklaas 2018

Sinterklaasintocht Hengelo 2019: dit is de route

De intocht van Sinterklaas in Hengelo is altijd een groot spektakel waar jaarlijks veel mensen op af...

Glutenvrije pepernoten

In de optocht zie je twee pieten met een bolderkar lopen. Je herkent ze aan hun groene pakken. Deze pieten delen zakjes glutenvrije pepernoten uit aan kinderen die allergisch zijn voor gluten. Dat gebeurt voor de eerste keer bij de optocht in Hengelo.

Huis van Sinterklaas

Net als voorgaande jaren heeft de Goedheiligman een vaste plek waar hij overnacht. Dat is in het Huis van Sinterklaas, in het parochiehuis van de Lambertusbasiliek. Je kunt Sinterklaas daar opzoeken. Dat kan op 3 vaste momenten: woensdag 20 november, zaterdag 23 november en woensdag 27 november telkens van 14.00 tot 16.00 uur.

Dit wordt het weer

Het is natuurlijk wel zo prettig als het niet te koud en in ieder geval droog is als je langs de route staat te wachten en liedjes aan het zingen bent. Maar is dat ook zo? Nou, eigenlijk niet. Voor zaterdag wordt een typisch Nederlands herfstweertje voorspeld: grijs en een beetje regenachtig. Het wordt hooguit 6 graden. Warm aankleden dus!

plekken sinterklaas 2018

Sinterklaasintocht 2019: dit wordt het weer in Hengelo

Paraplu, dikke sjaal of zonneklep? Zaterdag 16 november vindt de sinterklaasintocht 2019 plaats in H...

Waar zie je de Sint nog meer?

Je kunt Sinterklaas dit weekend trouwens op meer plaatsen treffen. Zo kun je hem vanmiddag ook zien in de Hasseler Es en morgen is de feestelijke intocht in Slangenbeek.

Ook op deze plekken in Hengelo kun je Sinterklaas zien

De kinderen in Hengelo hebben dit weekend vast een aantal favoriete plekken. Namelijk de plekken waa...

Letter voor het goede doel

Als je afhankelijk bent van de voedselbank is een sinterklaascadeautje voor je kind niet vanzelfsprekend. Soms is daar geen of nauwelijks geld voor. Gelukkig is daar de mooie actie van de Voedselbank en Mixed Lions Club Hengelo. Koop je een chocoladeletter of banketletter via de website mixedlionsletteractie, dan steun je deze actie. Van alle geld dat binnenkomt, worden cadeautjes gekocht voor kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Zo hebben 172 kinderen tóch een fijne Sinterklaas.

sinterklaasfeest voedselbank

Zo help je kinderen van de Voedselbank toch aan een fijn Sinterklaasfeest

Ook in onze stad zijn er gezinnen afhankelijk van de Voedselbank. Voor de kinderen uit deze gezinnen...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.