Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sinterklaasintocht Hengelo 2019: dit is de route

Door Miranda Nijland 11 november 2019

De intocht van Sinterklaas in Hengelo is altijd een groot spektakel waar jaarlijks veel mensen op af komen. Ook in 2019 belooft de intocht weer een groot feest te worden. De Sint en zijn pieten komen op zaterdag 16 november onze stad binnen en vanaf dat moment zijn er in de stad leuke activiteiten. Wat en waar precies, dat zetten we graag voor je op een rijtje.

Let goed op als je op zaterdag 9 november wat boodschappen doet in het centrum. Die dag vanaf 14.00 uur zijn er namelijk al wat pieten in de stad die de boel gaan verkennen. Een week later, op zaterdag 16 november om 14.00 uur, komt de Sint met zijn pieten aan op het station in Hengelo. Groot feest in de binnenstad dus. Ben jij erbij?

Sint Nicolaas komt aan op het NS-station. En natuurlijk is hij niet alleen, er komen 200 pieten met hem mee.

De route

Jij staat natuurlijk al op tijd langs de route. En wat is een mens zonder praktische info? Vandaar dat wij de route vast voor je op een rijtje hebben gezet.

Vanuit het station rijdt de Sint op zijn paard door de Nieuwstraat, Enschedesestraat, Brinkstraat, Marktstraat, via de Beekstraat weer terug naar de Brinkstraat, Wemenstraat en vervolgens door De Wetstraat naar de Drienerstraat. Vanuit de Drienerstraat gaat de Sint met zijn gevolg naar Eetcafé de Appel (hoek Drienerstraat/Enschedesestraat)

Daar wordt Sint Nicolaas op zijn paard Amerigo om ongeveer 15.15 uur ontvangen door niemand minder dan onze burgemeester Sander Schelberg en zijn wethouders. Misschien kun jij de Sint dan wel een handje geven!

Slaapplek

Evenals voorgaande jaren slaapt Sint Nicolaas in het ‘Huis van Sinterklaas’ in het parochiehuis van de Lambertus Basiliek. Ook daar kun jij hem opzoeken, dat kan op woensdag 20 november, zaterdag 23 november en woensdag 27 november van 14.00 tot 16.00 uur en op zondag 24 november van 15.00 tot 16.00 uur op de kinderafdeling bij Van Uffelen Mode aan de Markt.

adv.