Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hij komt! Dit weekend kun je Sinterklaas op deze plekken in Hengelo ontmoeten

Door Majorie Nijbroek 21 november 2019

Zaterdag was de grote intocht in Hengelo en afgelopen weekend kon je Sinterklaas ook zien in de Hasseler Es en Slangenbeek. Komend weekend kun je Sint en een flink aantal pieten op andere plekken in onze stad zien. Kijk maar snel waar je hem kunt ontmoeten!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

De Noork

Sint-Nicolaas en zijn pieten komen zondag 24 november in de wijken De Noork, Klein Driene en Sterrenbuurt, met als hoogtepunt de begroeting van Sint-Nicolaas op het plein van de Onze Lieve Vrouwekerk. Wel even opletten: de intocht is al om 14.00 uur en dat is een half uur eerder dan andere jaren. De intocht begint nabij de kruising Deurningerstraat / Landmansweg. De route: Deurningerstraat, Castorweg, Joseph Haydnlaan, Oude Postweg, Oldenzaalsestraat, Deurningerstraat, Dr. Schaepmanstraat, Sloetsweg, Sint Janstraat.

De intocht eindigt op het plein bij de Onze Lieve Vrouwekerk. Hier houdt Sinterklaas zijn toespraak, waarna de pieten volop zullen strooien. Ook worden hier weer goede doelen blij gemaakt met een gift van Stichting Sint-Nicolaasaktie De Noork.

Tuindorp

In Tuindorp begint het voorprogramma zondag 24 november al om 11.30 uur. Op het C.T. Storkplein staan vanaf dat tijdstip pieten klaar om je welkom te heten. Rond het middaguur arriveert Sinterklaas. Na de ontvangst met een show door het Twents Fanfare Orkest volgt de rijtoer door de wijk en jij kunt aansluiten in de optocht. Daarna is het feest in wijkcentrum ’t Lansink. Je kunt Sinterklaas een handje geven, meedoen aan spelletjes, luisteren naar muziek en dansen met de pieten. Het sinterklaasfeest in het wijkcentrum is van 13.30 tot 15.00 uur.

Driene

Beckum

Zondag 24 november komt Sinterklaas ook naar Beckum. Om 14.45 uur wachten kinderen en ouders op de parkeerplaats bij ’t Proggiehoes de Sint en zijn pieten op. Het feest begint om 15.00 uur in ’t Proggiehoes

Huis van Sinterklaas

 

Zijn jouw kinderen nog niet in het Huis van Sinterklaas geweest? Zaterdag 23 november tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen ze terecht in het Parochiehuis van de Lambertusbasiliek aan de Enschedesestraat.

Zaterdag 23 november, 14.00 tot 16.00 uur

Koopzondag

En zondag kun je Sinterklaas ook weer in de binnenstad zien. De koopzondag staat in het teken van het komende sinterklaasfeest. Er staan twee tenten waar kinderen zich kunnen laten schminken en met Sint op de foto kunnen. De Glutenvrije Piet is er ook en heeft glutenvrije pepernoten bij zich. En je hoort gezellige muziek; een Pietenkapel loopt de hele middag door de stad. Sinterklaas rijdt met enkele pieten met een golfkarretje door de stad en bezoekt winkels met een Sinterklaas-etalage. Zwarte Piet rijdt rond met een Fiat 500 en kinderen kunnen gratis een rondje meerijden. Tussen 15.00 en 16.00 uur rijdt de Goedheiligman niet rond, maar zie je hem in de etalage zitten bij Van Uffelen Mode.

Iets vergeten?

Zijn er meer plekken waar je Sinterklaas dit weekend kunt zien? We horen het graag! Stuur een mailtje naar [email protected], dan vullen we het overzicht aan.

Deze foto’s maakten we zaterdag tijdens de intocht:

Dit was de Sinterklaasintocht Hengelo 2019 in foto’s (en filmpje)

Het was koud, maar gelukkig droog tijdens de Sinterklaasintocht zaterdagmiddag in Hengelo. De sfeer ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.