Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sint- en kerstshoppen 2019: dit zijn de (extra) koopzondagen en -avonden in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 22 november 2019

Veel extra tijd nodig voor alle sinterklaas- en kerstinkopen? Dan is het handig om te weten wanneer de winkels extra geopend zijn in de aanloop naar Sinterklaas en Kerst 2019.

Koopzondag

Elke laatste zondag van de maand is er koopzondag in de binnenstad. Dat is zondag 24 november. Deze koopzondag staat helemaal in het teken van Sinterklaas. Er staan twee tenten waar je kinderen zich kunnen laten schminken en met Sint op de foto kunnen. Er lopen zo’n 30 pieten rond en ook Glutenvrije Piet is van de partij om glutenvrije pepernoten uit te delen.

Je wordt onthaald op vrolijke sinterklaasliedjes; de Pietenkapel trekt de hele middag door de binnenstad. De Sint rijdt met enkele pieten met een golfkarretje door de stad en bezoekt winkels met een Sinterklaas-etalage. Tussen 15.00 en 16.00 uur kun je de Goedheiligman vinden bij Van Uffelen Mode, daar zit hij in de etalage.

Piet rijdt de hele middag rond met een Fiat 500 en kinderen kunnen gratis een rondje meerijden, hoe leuk! De koopzondag is van 12.00 tot 17.00 uur.

Koopavond

Er zijn geen extra vastgestelde koopavonden voor Sinterklaas. Er zijn wel winkels die de dagen voorafgaand aan 5 december langer open zijn. Zo is Intertoys (Enschedesestraat) beiden avonden voor het sinterklaasfeest tot 21.00 uur geopend. Op donderdag 5 december zijn de winkels gesloten na 18.00 uur (dus géén koopavond).

December

In december zijn de winkels op meer zondagen geopend:

  • zondag 1 december
  • zondag 15 december
  • zondag 22 december
  • zondag 29 december

Niet álle winkels zullen open zijn op deze extra koopzondagen. Voor je de deur uitgaat, is het verstandig om even te kijken of de winkels waar je naar toe wilt ook echt open zijn.

Plein Westermaat

Op Plein Westermaat zijn de winkels iedere zondag geopend, ook op Tweede Kerstdag.

Lees ook:

kerstverlichting

Kijk eens naar boven: sfeerverlichting wordt opgehangen

Santa Clause is coming to town! Oké, we zijn iets te enthousiast, zover is het natuurlijk nog niet. ...

adv.