Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! Volgende week verandert de Molenstraat in een reuze zandbak

Houdt jouw kind van lekker buitenspelen en jij van terrasjes pakken? Dat komt goed uit, want van 5 tot en met 30 juni strijkt Sand in the City in Hengelo neer. Tijdens dit evenement kunnen de kinderen in de mega zandbak spelen terwijl jij vanaf het terras een oogje in het zeil houdt. Ideaal!

Sand in the City

In en rondom deze mega zandbak op de Molenstraat (open van dinsdag tot en met zaterdag) worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kunnen de kinderen op woensdag samen met een zandsculptuurkunstenaar zandkastelen bouwen, elke donderdag zandproefjes doen en kunnen ze zich vrijdags laten schminken. Op zaterdag 15 juni komen Koning Koos, Prinses Sassa en Toto van Het Zandkasteel drie keer langs voor een meet & greet. Zorg dus dat je deze datum alvast in je agenda zet! Op deze website vind je de precieze tijden.

Om vast warm te lopen voor de FBK-Games op 9 juni kun je op donderdag 6 en zaterdag 8 juni ook verspringen in de zandbak. Een leuk initiatief dat voorkomt uit een samenwerking tussen Herstructeringsmaatschappij Overijsel en de FBK Games.

Ook worden er rondom de zandbak gezellige zitjes met parasols geplaatst. Op deze manier kun je onder het genot van een hapje of drankje je kinderen in de gaten houden. Daarnaast kun je ook een plekje zoeken op het terras van een van de naastgelegen horecazaken.

Meerdere steden

Hengelo is niet de enige stad waar Sand in the City georganiseerd wordt. De aftrap was op 7 mei in Enschede. Vanaf 5 juni verandert onze stad in een speelplek voor kinderen. En na Hengelo komt het evenement nog naar Almelo, Deventer en Zwolle. Per stad blijft de mega zandbak van 10 x 20 m ongeveer een maand liggen. Via deze link kom je uit bij het programma per stad.

10-jarig jubileum

Sand in the City is een initiatief van Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) en zij zetten zich in voor de economische ontwikkeling van Overijssel. Denk hierbij aan leefbare binnensteden, vitale bedrijventerreinen en levendige kantoorlocaties. Omdat HMO dit jaar tien jaar bestaat, geven ze dit evenement cadeau. Sand in the City is tot stand gekomen in samenwerking met Houtplezier, TwenteNannies, Oyfo Kunst & Techniek, Zandsculpturenfestijn en de gemeente Hengelo.


Meer over Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) ontdekken?

Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) dienstverlening

Vandaag gesloten

Blaloweg 20, Zwolle

Bekijk meer:dienstverlening

adv.