Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Matthew: ‘Door boks-coaching kunnen leerlingen een positieve mindset krijgen’

Aangeboden door DPR Sports & Health 24 mei 2019

Als leerlingen het lastig vinden om op school iets onder de knie te krijgen, kan een positieve mindset hen daarbij goed helpen. Matthew Diemont van DPR Sports & Health geeft leerlingen uit het voortgezet onderwijs daarom lessen powerboxing. 

Matthew richtte zes jaar geleden zijn eigen bedrijf op: DPR Sports & Health op. Dat pakte zo goed uit, dat hij nu doet wat hij het allerleukste vindt: het begeleiden en coachen van kinderen. Door middel van bokscoaching begeleidt hij leerlingen actief naar een positieve mindset. Tijdens het trainen staan de volgende waarden centraal: respect, discipline, normen & waarden en samenwerking.

Positieve mindset

“Ik ben erachter gekomen dat ik bezig zijn met het welzijn van die kinderen het leukste vind aan mijn werk”, vertelt Matthew. “Om écht iets te betekenen voor de jeugd door ze een positieve mindset te geven, vind ik geweldig.” Een positieve mindset focust op de vooruitgang die mogelijk is wanneer leerlingen doorzetten als iets moeilijk is. “Je ziet dat die begeleiding bij kinderen tot hele mooie dingen leidt.” Matthew heeft duidelijk affiniteit met kinderen. “Ik ben heel dankbaar als ik wat voor ze kan betekenen op basis van vertrouwen. Ik zie het niet eens als werk.”

‘Door te boksen gaat de leerling voelen en ervaren’

Door boksen wordt de leerlingen niet alleen fysiek fitter maar ook mentaal sterker, volgens Matthew. “Boks-coaching biedt ondersteuning bij het groeiproces. Je moet niet kijken naar de situatie maar naar het proces. Boksen brengt de leerlingen dichterbij zijn of haar primaire houding en gaat reflexen herkennen”, vertelt hij enthousiast. “Door te boksen gaat de leerling voelen en ervaren. Beweging creëert mentale ruimte en rust waardoor nieuwe inzichten ontstaan.”

Waarvoor je allemaal terecht kan bij DPR Sports and Health? Onder meer voor personal coaching, small group training, groepstraining, powerrun, powerchallenge, powerboxing, powerfit, calisthenics for teens en tabata. Ze werken met verschillende groepen en verschillende niveaus.

Kan Matthew wat voor jouw school of leerlingen betekenen? Klik dan hier voor meer informatie.

Matthew van DPR Sports and Health: ‘Écht iets betekenen voor de jeugd, dat vind ik geweldig’

Het oprichten van zijn eigen bedrijf was een gewaagde stap, maar Matthew Diemont is trots op wat hij...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door DPR Sports & Health. Meer over DPR Sports & Health ontdekken?

DPR Sports & Health sportcentra

Vandaag gesloten

David Ricardostraat 9-11, Hengelo

Bekijk meer:sportcentra

adv.