Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwemmen in de vakantie? Dit zijn de regels die nu gelden bij het Twentebad

Door Miranda Nijland 3 juli 2020

Wil je dit weekend of komende week graag baantjes zwemmen in het Twentebad? Of wil je juist graag met je kinderen het water in? Dit zijn de regels zoals ze vanaf dit weekend gelden bij het Twentebad. De regels kunnen weer worden aangepast, hou daarom deze website in de gaten.

Voor elke leeftijd zijn er andere regels, hieronder zie je wat die regels zijn. Let op: op drukke momenten moet iedereen een vragenlijst invullen met vragen over je gezondheid (met vermelding van je naam en telefoonnummer erop)

Wat mag er allemaal?

  • De jeugd tot en met 17 jaar mag recreatief zwemmen met abonnement of met losse kaartjes (ook online) Legitimatie  is verplicht, anders mag je niet naar binnen. Met een Twentebadpas mag je ook naar binnen. Eveneens als je met foto in de computer van het Twentebad staat. Kaartjes voor deze leeftijdsgroep zijn onbeperkt te koop. Bij de kassa krijg je een polsbandje, dat je verplicht moet dragen.
  • Volwassenen (18+) met een actief all-in of gezinsabonnement hebben ook onbeperkt toegang tot het recreatief zwemmen. Heb je geen abonnement, dan kun je een losse ticket kopen. Let op: per dag zijn er 100 kaartjes beschikbaar.
  • 10 badenkaarten zijn tijdelijk niet geldig voor de leeftijd van 18+. Dit omdat het Twentebad anders niet kan sturen hoeveel volwassenen er tegelijk naar het bad kunnen.

Hoe zit het met afstand houden?

  • De jeugd van 0-17 jaar hoeft geen afstand te houden tot elkaar. Jongeren van 13 tot 17 moeten wel 1,5 meter afstand houden van volwassenen.
  • Volwassenen (18+) hoeven geen afstand te houden tot eigen huisgenoten en kinderen tot en met 12 jaar. Maar zij moeten wel 1,5 meter afstand houden tot andere volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar (hoeft niet tijdens banenzwemmen, wel bij recreatief zwemmen).
  • Kom je uit het bad, dan moet er overal 1,5 meter afstand zijn met iedereen vanaf 13 jaar. Daarom zijn er momenteel zitplaatsen voor volwassenen naast de recreatiebaden. Je kunt buiten wel op de ligweide.

Ook handig om te weten: de horeca van het Twentebad gaat weer open tijdens recreatief zwemmen (alleen voor badgasten) en je kunt alleen met pin betalen. Niet alle kinderen hebben een eigen pinpas. Daarom kunnen ouders nu thuis voor hun kinderen een bon voor bijvoorbeeld een ijsje kopen. Je kind kan die bon vervolgens inleveren bij de horeca. Hier kun je dat doen.

Lees ook:

Zomervakantie staat voor de deur: dit is de weersverwachting voor juli

Juli; de eerste maand van de zomervakantie. Sommige Hengeloërs durven het aan om de grens over te ga...

Even gluren: binnenkijken bij dit landhuis in Hengelo

Wij spiekten binnen bij één van de duurste huizen die nu te koop staan in Hengelo: een landhuis van ...
café

Dit café zit tijdelijk op een andere locatie

Kom jij geregeld bij Muziekcafé De Cactus? Dan wil je dit vast weten: De Cactus verhuist binnenkort ...
centrum Hengelo

Schoenenoutlet, wokbox voor een prikkie en meer megavoordelige aanbiedingen in Hengelo

Het is weer donderdag en dat betekent: tijd voor een aanbiedingenlijstje! Dus blader snel door dit l...

adv.