Zoveel winst kun je maken als je nu je huis in Hengelo verkoopt

Door Majorie Nijbroek 17 juni 2019

Als je nu je huis verkoopt, is de kans groot dat je daar flink winst op maakt. Een gespecialiseerd bedrijf rekende het precies uit. De winst kan tot tienduizenden euro’s oplopen – al is het bij ons nog niet zo gek als in de Randstad, waar je zomaar ruim twee ton in je zak kunt steken.

Calcasa is een bedrijf dat de waarde van huizen berekent. Ze vergeleken de huizenprijzen van 2008 (tijdens de vorige huizenprijzenpiek) en 2013 (huizenprijzendieptepunt) met nu. Het resultaat van hun rekensom: iemand die in 2013 een huis kocht, kan daar nu gemiddeld 88 duizend euro winst op maken. Wow! Wij checkten hoeveel euro’s je in je zak kunt steken als je je Hengelose koopwoning vandaag besluit te verkopen.

Winst op huis

Hieronder zie je hoeveel winst de verkoop van een Hengelo’s huis aangekocht rond 2013, nu virtueel oplevert. Dat is 46 duizend euro. Dat is wel wat minder dan het landelijk gemiddelde, maar nog altijd een best bedrag. In de Randstad is de winst het hoogst van heel het land.

Check de virtuele winst per gemeente:

Wat dan wel weer jammer is: je hebt dan wel tienduizenden euro’s winst gemaakt, maar waarschijnlijk ben je ook weer van plan om er een ander huis voor terug te kopen. En dat huis kost nu ook een stuk meer dan zes jaar geleden…

Prijzen 30 procent gestegen

Er staan in heel Nederland zo’n 4,5 miljoen koopwoningen. De afgelopen zes jaar steeg de winst gemiddeld met meer dan dertig procent. Zelfs wie tijdens de piek in 2008 een huis kocht, zou deze momenteel gemiddeld met 54 duizend euro winst kunnen verkopen.

Meer over wonen in Hengelo:

9 x Hengelose huizen die opvallen

Hou je niet van standaard en woon je het liefst  in een bijzonder huis? De volgende te koop staande ...
Hasseler Es

In welke Hengelose wijk wonen de meeste (en minste) mensen?

Onze stad telt zo'n 80.660 inwoners. Maar waar wonen al deze mensen eigenlijk? Wij zijn eens in de c...
binnenkijken bij Marjo

Binnenkijken bij Herman en Marjo: ‘De veranda is onze tweede huiskamer’

'Jullie mogen bij ons komen binnenkijken. We hebben een prachtige tuin.' Deze uitnodiging kregen we ...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.