Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel straatroven vonden tot nu toe plaats in 2019 in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 18 november 2019

Voor het eerst in acht jaar lijkt het aantal straatroven weer toe te nemen. In de eerste negen maanden van dit jaar noteerde de politie er ruim 2.600, wat neerkomt op gemiddeld zo’n tien straatroven per dag. Dat is een stijging van ruim vier procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit zijn de cijfers in Hengelo.

Bij een straatroof worden mensen op straat onder dwang of met geweld beroofd van hun spullen. Vaak zijn de daders uit op cash of een mobiele telefoon.

Straatroven in Hengelo

In 197 van de 355 gemeenten (55 procent) is dit jaar al minstens één straatroof gepleegd, in de overige gemeenten tot dusver niet. En in onze stad? In Hengelo zijn de eerste negen maanden van het jaar drie straatroven geregistreerd.

We zijn (gelukkig) niet de stad met de meeste straatroven in onze regio. In Almelo zijn het er namelijk 6 en Enschede voert de lijst met overmacht aan: daar zijn al zeventien straatroven geteld dit jaar.

Zorgelijk

‘Wat opvalt is dat zowel de daders als de slachtoffers vaak jong zijn’, vertelt Jos van der Stap, landelijk overvalcoördinator bij de politie. Volgens Van der Stap is de stijging in de cijfers ‘altijd zorgelijk’ en is het in dit geval niet duidelijk waar de stijging precies vandaan komt.

Lees ook:

inbraken in schuur

Dieven komen ook in je schuur of garage: zo vaak slaan ze toe in Hengelo

Elke dag weer wordt er in Nederland zo’n 70 keer ingebroken in een schuur, box of garage. Heel verve...
autobrand

Flink meer autobranden in Hengelo in 2018

Het lijkt wel of er steeds vaker berichten in de media voorbij komen over autobranden. Maar is dat o...

adv.