Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel auto’s, brommers en scooters werden vorig jaar gejat in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 27 januari 2020

23 auto’s, 35 brommers, vier motorfietsen en twee aanhangers: zoveel worden er op een gemiddelde dag gestolen in ons kikkerlandje. In totaal heeft de politie vorig jaar 23,6 duizend voertuigdiefstallen genoteerd, zo’n drie procent meer dan in 2018. Hoe zit het in Hengelo?

Die drie procent extra komt door een stijging in het aantal gestolen brommers. Dit aantal steeg van zo’n 12 duizend in 2018 naar bijna 13 duizend in 2019; bijna acht procent toename. Zet je brommer dus goed op slot!

Het aantal gestolen personenauto’s daalde wel (-2 procent), maar deze afname is klein in vergelijking met eerdere jaren.

In Hengelo

Goed nieuws in Hengelo: hier daalde het aantal gestolen voertuigen met maar liefst 20 procent! In 2018 werden 102 voertuigen gejat, vorig jaar waren het er 82:

  • 68 brommers
  • 4 personenauto’s
  • 1 motor
  • 4 bedrijfsauto’s
  • 4 aanhangers/opleggers

Ook in onze stad hebben dieven het voornamelijk voorzien op brommers.

Teruggevonden

Een groot deel van de gestolen auto’s, aanhangers, motoren en brommers wordt overigens weer teruggevonden. In 2019 werd 41 procent van de personenauto’s hetzelfde jaar nog teruggevonden. Van de brommers was ruim een derde binnen een jaar weer terecht.

In Hengelo werden 19 brommers, 3 personenauto’s, 1 bedrijfsauto  en 1 aanhanger/oplegger weer teruggevonden. Die ene gestolen motor is niet teruggevonden.

Bekijk hier de cijfers per gemeente:

Lees ook:

Zoveel auto-inbraken waren er in 2019 in Hengelo

Dat is erg vervelend! Wil je 's ochtends in je auto stappen, zie je dat je autoruit is ingetikt en e...

Mag dat: in welke gevallen mag je het alarmnummer 112 bellen?

In sommige situaties is er geen twijfel over mogelijk of je 112 moet bellen. Bijvoorbeeld als er spr...

Meer over

Nieuws

adv.