Zó leuk! Hengelo krijgt dit jaar weer een Santa Run

Door Majorie Nijbroek 12 november 2018

Heb je weleens gehoord van de Santa Run? Dat is een hardloopevenement dat in veel steden gehouden wordt dwars door de binnenstad. Je hoeft maar anderhalve kilometer te rennen, dus het is heel prima te doen ook zonder hardloopervaring. En het heet niet voor niets een Santa Run. Je raadt het al, je holt verkleed als kerstman. En – wat een feest! – Hengelo krijgt dit jaar weer een Santa Run. 

Deze Santa Run is in Hengelo op zondag 16 december vanaf 14.00 uur.

Initiatiefnemer van de SantaWalk Hengelo zijn prins Dennis, de 69ste Prins der Windbuul’n (en tevens Stadsprins van Hengelo)  en zijn adjudanten Jaap en Mitchel.

In eigen tempo

Start en finish zijn op de Markt. Je holt, wandelt, springt of huppelt een route van 1,5 kilometer door de binnenstad van Hengelo. Hoe en in welk tempo je het parcours aflegt, bepaal je zelf. En let op: iedereen kan meedoen: ‘Het is een evenement voor iedereen: volwassenen, kinderen, baby’s in wandelwagens en rolstoelers’, zegt de organisatie.

Onderweg zijn er diverse versnaperings- en stempelposten ingericht. Blaaskapellen zorgen voor muzikale gezelligheid.

SantaWalk
De route van de SantaWalk.

Fun en voor goed doel

En alsof het al niet al vet genoeg is om een rondje in Santa-pak te dartelen, doe je er ook nog eens iets goed mee. Je steunt namelijk het goede doel. Het doel van deze SantaWalk is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting Join4Energy en in het bijzonder voor Team Niels. Team Niels doet mee aan de Challange Mont Ventoux 2019.

Niels Alberda is op 31 mei 2018 tijdens de voorbereidingen als motorbegeleider voor de Challange Mont Ventoux verongelukt op de Mont Ventoux. Geheel in zijn gedachtegoed ondersteunt de stichting Carnaval4Energy met de opbrengsten van de Santa Walk Hengelo de stichting Join4Energy.

Meer informatie over het evenement vind je hier.

Meer over

Nieuws

adv.