Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo lastig is het om een huis te kopen in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 20 januari 2020

Het is momenteel geen pretje om op huizenjacht te zijn. Het aanbod is niet groot, en volgens makelaarsvereniging NVM wordt dat komend jaar niet veel beter. Dit viel ons op in de meest recente cijfers van de NVM over de woningmarkt in Hengelo en omgeving.

Ook dit jaar zijn de huizenprijzen in onze regio weer flink gestegen. Huizen in Hengelo en Enschede (de NVM-regio Twente) zijn nu gemiddeld 4,9 procent duurder ten opzichte van een jaar eerder. Dat de prijzen zo kunnen stijgen komt door de krapte op de woningmarkt. Er staan – afgezet tegen het aantal woningzoekers – weinig huizen te koop. In Hengelo en Enschede valt het vergeleken met de rest van het land nog mee.

Gemiddelde verkoopprijs

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Hengelo en Enschede is €248.000,-. Even ter illustratie: als stel met beiden een modaal inkomen, kun je een hypotheek krijgen van zo’n €285.000,-, berekende de Hypotheker onlangs. Als eenverdiener met een modaal inkomen stopt je budget bij €160.000,-. Op basis van die cijfers kunnen we concluderen dat het best lastig is om als single-Jan Modaal een koophuis te vinden in Hengelo.

In onderstaand kaartje kun je precies voor elk type woning zien hoeveel er verkocht zijn en hoeveel de prijs is gestegen. Zo zien we dat een vrijstaand huis in onze regio 4,7 procent is gedaald ten opzichte van vorig jaar en een appartement juist 17,4 procent in prijs is gestegen.

Lees ook:

Hoog en droog: aantrekkelijke appartementen voor (minder dan) 1,5 ton

Is je budget niet ál te groot, maar zoek je wel een – min of meer – instapklaar appartement in Henge...
rc kerk

Toen in Hengelo: op deze plek staat nu een appartementencomplex

Weet jij waar deze kerk meer dan zeven decennia lang heeft gestaan? Wij geven je hier het antwoord. ...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.