Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meer groen en evenementenplein met fontein, zo gaat omgeving stadhuis er uitzien

Door Majorie Nijbroek 14 juni 2019

We krijgen er weer een prachtig stukje stad bij. De omgeving rond het stadhuis en nieuwe stadskantoor ziet er over een tijdje namelijk heel anders uit. Met meer groen, bankjes en een nieuw evenementenplein met (spring)fontein.  Klinkt goed toch!

Rondom stadhuis en stadskantoor komt meer groen. Je ziet straks plantvakken met bloemen, struiken en bomen die het hele jaar door kleur geven. Hoe dat er ongeveer uit komt te zien? Ga maar eens kijken bij de pas aangelegde kerktuin voor de Lambertusbasiliek, dan krijg je een goede indruk hoe het gaat worden. Bij de plantvakken komen ook bankjes te staan.

Ook het Burgemeester Jansenplein wordt aangepakt. Dit gaat hét evenementenplein van Hengelo worden. Qua uitstraling gaat het plein lijken op de vernieuwde Enschedesestraat. Je gaat er straks ook de cortenstsalen goten en elementen terugzien.  En waar we heel blij van worden: er komen ‘springende’ fonteinen op het plein. Een mooie waterattractie waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

Parkeerterrein

Omdat het een evenementenplein wordt, gaan de parkeerplaatsen op het Burgemeester Jansenplein verdwijnen. Maar niet meteen in de stress schieten: er komt een (tijdelijk) parkeerterrein op het Kloosterhof. Dat is het terrein tussen het nieuwe stadskantoor en Thiemsbrug. Daar is plek voor zo’n 110 auto’s. je ziet er straks niet alleen blik, maar ook veel groen: rondom het parkeerterrein worden hagen en plantvakken aangelegd. Je kunt straks via een nieuwe afslag op het kruispunt  Deldenerstraat/Bornsestraat/Oldenzaalsestraat het parkeerterrein oprijden.

Dit gaat het kosten

Als je je afvraagt wat dit allemaal gaat kosten? Het college wil voor het hele pakket – aanleg evenementenplein, de ruimte rondom stadhuis en stadskantoor, een parkeerterrein op het Kloosterhof en meer groen –  3,7 miljoen uittrekken. De raad moet zich nog wel uitspreken, dat gebeurt nog  voor de zomervakantie.

De planning

Nu ben je vast benieuwd wanneer dit allemaal gaat gebeuren. Meteen na de bouwvak wordt als eerste het kruispunt Deldenerstraat/Bornsestraat/Oldenzaalsestraat aangepakt. Het aanleggen van het parkeerterrein en een deel van de openbare ruimte begint in oktober en duurt naar verwachting tot januari 2020. Daarna is het Burgemeester Jansenplein aan de beurt. Als dat allemaal is gebeurd, hebben we er een prachtig stukje Hengelo bij!

kort parkeren

Proef met gratis kort parkeren in centrum Hengelo

Je wilt snel even een boodschap doen of moet nog iets ophalen in de winkel. Maar ja, er moet wel gel...
Deldenerstraat

Deldenerstraat gaat op de schop, dit gaat er gebeuren

Er wordt al een tijd gewerkt aan de Enschedesestraat. Het duurt niet lang meer voor het werk aan dez...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.