Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ziekenhuis Top 100 is bekend: zo scoort ZGT

Door Majorie Nijbroek 8 november 2019

De nieuwe Ziekenhuis Top 100 is vandaag bekend geworden. We hebben uiteraard even gekeken op welke plek we ZGT Hengelo terugvinden in de lijst.

Er is een onderverdeling gemaakt in algemeen of streekziekenhuizen en topklinische ziekenhuizen. En verder is het goed om te weten dat alle ziekenhuizen op 33 criteria zijn beoordeeld. Dan moet je denken aan het niveau van de zorg, zoals toezicht op medicijngebruik, uitkomsten van veelvoorkomende of juist heel complexe operaties, de kwaliteit van de verpleging of tijdige start van een behandeling.

ZGT Hengelo

Ziekenhuis Groep Twente – met ziekenhuizen in Hengelo en Almelo – vinden we terug in de ranglijst met algemeen of streekziekenhuizen. Daarvan zijn er 40 in Nederland. En op welke plek we ZGT vinden? Daarvoor moeten we helaas erg ver naar onderen scrollen. Het ziekenhuis neemt plek 39 in met een eindscore van 51,3.

Vorig jaar vonden we ZGT nog terug op plek 31 van de toen nog 44 streekziekenhuizen. Die plek in de middenmoot heeft het ZGT niet vast kunnen houden.

Verbeterpunten

Als we kijken op welke criteria het ziekenhuis niet  goed scoort, is dat onder meer bij de toezicht op medicatie. Zo moet de controle van de gebruikte medicijnen bij opname en ontslag een stuk beter. Ook bij de behandeling van ondervoeding valt winst te behalen.

Maximale score

Maar ook zeker het vermelden waard: op het gebied van controles op zorg bij pijn en ernstige verwardheid haalt het ziekenhuis juist de maximale score.

Lees ook:

ZGT Hengelo

Sigaret roken in of rond ZGT is vanaf 1 oktober verboden

Nu nog mag je op een paar plekken in en rondom ZGT een sigaretje opsteken. Maar niet lang meer: vana...

Toen in Hengelo: noodziekenhuis in Villa de Belder

Bijzonder! In een reactie op ons artikel over het duurste huis van Hengelo reageerde Rini Gobes-Mars...

Meer over

Nieuws

adv.