Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zomervakantie staat voor de deur: dit is de weersverwachting voor juli

Door Carin Van der Meij 1 juli 2020

Juli; de eerste maand van de zomervakantie. Sommige Hengeloërs durven het aan om de grens over te gaan, maar er zijn ook genoeg mensen die kiezen voor een vakantie in eigen land en misschien zelfs eigen stad. Het weer is dan essentieel: krijgen we een zomerse maand? Wij nemen de weersverwachting voor juli met je door.

De badkleding kan nog even in de kast blijven. Weeronline-meteoroloog Matthijs van der Linden verwacht voor de eerste weken van juli gematigd Hollands weer.

Weer in juli

“We beginnen de maand met wisselvallig weer. Het is niet slecht, maar we krijgen geen zomerse dagen zoals we van afgelopen weken gewend zijn”, vertelt de weerexpert aan indebuurt. “Het wordt een mix van zon, stapelwolken en buien. De temperatuur blijft tussen de 20-23 graden.”

In de tweede helft van juli worden we letterlijk weer in het zonnetje gezet. Matthijs: “Later in de maand lijkt de temperatuur te stijgen. We gaan dan weer richting de 30 graden of meer.”

Blijf je in Hengelo?

Vier jij vakantie in Tuinesië of Balkonia? Dan ga je de eerste twee weken zeker de zon zien, maar hou ook rekening met af en toe een bui. Heb je de tweede helft van juli vrij en blijf je thuis? Goed gepland, je lijkt er heerlijk weer bij te hebben!

 

Hengelo Weer

Lees ook:

vierdaagse

De Vierdaagse lopen rond Hengelo: zo doe je dat

Als wandelfan heb je vast (net als wij) een traantje weggepinkt toen je hoorde dat de Nijmeegse Vier...
Plukreef

Leuk! Je kunt weer zelf bloemen plukken bij Het Plukreef

Een verse bos bloemen op tafel, daar word je toch blij van. Helemaal als je ‘m zelf geplukt hebt. In...

Meer over

Nieuws Weer

adv.