Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat krijgen we nou? Weer een hittegolf op komst?

Door Majorie Nijbroek 21 augustus 2019

Denk je dat het einde van de zomer in zicht is, staan er opeens weer heel veel zonnetjes in het weerbericht. Komend weekend wordt het heerlijk weer en er is zelfs kans op een hittegolf. 

Vanaf vrijdag stijgt het kwik boven de 25 graden, volgens Weeronline. En dat blijft volgens de huidige verwachting zo tot donderdag 29 augustus. Voor een hittegolf moet het vijf dagen boven de 25 graden zijn, waarvan drie dagen tropisch zijn (boven de 30 graden).

Zomers in hele land

Volgens de meteorologen van Weeronline  is het vrijdag, met uitzondering van het kustgebied, zomers warm en vanaf zaterdag is het in het hele land zomers met 27 graden in het noorden tot ruim 30 in het zuiden. Zondag wordt het met 28-33 graden nog warmer en kan het in het zuidoosten zelfs tropisch warm worden.

 

Hengelo Weer

Derde hittegolf?

De zomer geeft nog even flink gas, want het wordt elke dag een beetje warmer vanaf vandaag. Als we daadwerkelijk een hittegolf krijgen, is dat de derde van dit jaar. De eerste hittegolf vond plaats van 22 juni tot en met 1 juli en de tweede hadden we eind juli, toen het meer dan 40 graden was. Zulke temperaturen krijgen we nu niet meer, maar juist lekker zonnige dagen.

Lees ook:

Dit kun je verwachten tijdens Heerlijk Hengelo

Oh, wat hebben wij er veel zin in! Nog drie nachtjes slapen en dan is het weer tijd voor Heerlijk He...
Grease

Schouwburg Hengelo ‘on tour’: dit is het programma in Hasseler Es

Festivals, we houden ervan. En helemaal als ze in eigen stad worden gehouden. Komend weekend is er e...

Meer over

Weer

adv.