Schaatskoorts stijgt: kunnen we al snel schaatsen in Hengelo?

Door Majorie Nijbroek 21 januari 2019

Oh, wat heeft het vannacht hard gevroren. In onze provincie tikte de thermometer op sommige plekken zelfs -10 aan, brr! De grote vraag: kunnen we al snel schaatsen?

Helaas nog niet op de natuurijsbaan in Hengelo, dáár is het iets te vroeg voor.

IJs moet groeien

Sinds vrijdagavond staat de baan vol water. Er ligt nu een laagje ijs van 0,8 centimeter op en dat is te weinig. De ijslaag moet nog een paar centimeter groeien. Er zijn meer nachten met vorst nodig voor de schaatsbaan open kan gaan, zien we op de site van de Combibaan Hengelo.

schaatskoorts
foto: Combibaan Hengelo

En die nachten met vorst gaan we krijgen zien we op Weeronline, want het gaat ook de komende nachten een paar graden vriezen. Haal je schaatsen maar van zolder, want het ziet er dus best goed uit!

Sneeuw…

Oké één ding: er is dinsdag kans op sneeuw en dat kan roet in het eten gooien. Sneeuw over ijs is voor de schaatsliefhebber namelijk funest, zeker wanneer de ijsvloer nog erg dun is. Door sneeuw op het ijs ontstaat er als het ware een ‘dekentje’ waardoor het ijs minder snel aangroeit dan wanneer er geen sneeuw op het ijs ligt.

schaatskoorts
foto: Weeronline

Op deze pagina houdt Weerplaza je op de hoogte van het schaatsweer en de ijsgroei voor jouw regio.

Marathon

Wel goed nieuws in Haaksbergen, daar wordt vanavond de eerste marathon op natuurijs verreden. Het is Haaksbergen dus weer gelukt!

Meer over

Weer

adv.