Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Robin maakte deze prachtige foto van liggende nachtwolken boven Hengelo

Door Majorie Nijbroek 13 juni 2019

Op verschillende plekken in het land waren gisteravond en vannacht ‘lichtende nachtwolken’ te zien – gelukkig ook in Hengelo. Lichtende nachtwolken, dat is de naam van een weerfenomeen dat kan optreden als het opklaart na een grijze en natte dag. Ze kúnnen voorkomen, maar het hoeft niet, dus voorspellen is niet te doen. Maar gisteravond waren ze er Robin maakte daar deze prachtige foto van.

In dit artikel van AD wordt uitgelegd wat lichtende nachtwolken zijn. De wolken zelf geven geen licht, wat misschien wel zo lijkt door de naam. Het licht komt van de zon en wordt door ijskristallen weerkaatst naar beneden. Nadat de zon is ondergegaan, wordt de bijzondere bewolking zichtbaar.

IJs en stof

Meteoroloog Yannick Damen legt nog daarbij uit dat de lucht ontstaat door ijskristallen op stofdeeltjes uit met name de ruimte. Die combinatie met zonlicht erop, zorgt voor dit soort zilverblauwe streperige wolken.

Robin zag de lichtende nachtwolken boven de wijk Dalmeden en maakte daar deze prachtige foto van. Te mooi om niet te delen met de rest van Hengelo. Bedankt Robin!

Meer over

Weer

adv.