Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vanavond is er een supermaan en op dit tijdstip kun je het goed zien in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 9 maart 2020

Iedere maand is er een volle maan te zien, maar die van vanavond is extra bijzonder! We worden maandag 9 maart getrakteerd op een supermaan. Zo’n supermaan zien we maar een paar keer per jaar en is dus best bijzonder. Dat komt omdat de maan vanavond dichter bij de aarde staat dan normaal.

Aan het begin van de avond

Op een normale dag staat de maan zo’n 384.000 kilometer bij ons vandaan. Maar tijdens een supermaan komt ‘ie ongeveer 30.000 kilometer dichterbij! Daardoor lijkt de maan 7 procent groter en 14 procent helderder dan normaal. Wil je dat met eigen ogen bekijken? Dat kan en goed nieuws: je hoeft er niet midden in de nacht voor op te staan. Tussen 18.15 en 20.15 uur zie je de supermaan als je richting het oosten kijkt. Het beste tijdstip wordt nu geschat op 18.48 uur. De verwachting is dat er geen bewolking is, dus we hebben mazzel!

Post je foto

De supermaan is op het hoogtepunt als de zon net ondergaat. Dit is dus aan het begin van de avond. Sta jij al met je fototoestel klaar om dit vast te leggen? Post je foto gerust in de comments op Facebook of tag ons via #indebuurthengelo op Instagram.

Lees ook:

Kristalbad

Mooi! Zo fotogeniek is het Kristalbad

Een bezoekje aan het Kristalbad levert het hele jaar door mooie foto’s op. Kijk maar eens naar deze ...
fijn fietsen

Het is bovengemiddeld fijn fietsen in Hengelo, zegt de Fietsersbond

Wij Hengeloërs stappen graag op onze fiets, want in onze stad is alles op fietsafstand. Maar hoe goe...

Meer over

Weer

adv.